Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Harghita: Ursul lovit de mașină, lăsat să zacă ore în șir pe șosea, a fost ucis. Veterinarii susțin că animalul nu putea fi salvat (VIDEO)

Harghita: Ursul lovit de mașină, lăsat să zacă ore în șir pe șosea, a fost ucis. Veterinarii susțin că animalul nu putea fi salvat (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 17 Noi 2019, 12:38
Eveniment

UPDATE: Deşi era în viață după 18 ore de agonie pe şosea, ursul lovit și lăsat de izbeliște pe marginea drumului în judeţul Harghita a fost ucis. A fost emisă decizia de împuşcare a animalului, decizie luată de medicul veterinar din zonă. După ce şi-au probat incopetenţa ore-n şir şi au lăsat animalul să agonizeze pe şosea, ba pentru că că nu aveau tranchilizante, ba pentru că nu aveau autorizaţii, iată că veterinarii au ales calea cea mai crudă: să ucidă ursul. Medicul veterinar care s-a uitat la el a concluzionat că viaţa ursului nu poate fi salvată.

 

Caz incredibil în județul Harghita. Un urs lovit sâmbătă seară de o mașină nu a fost luat de pe soșea nici la ora transmiterii acestei știri. Animalul a fost rănit și agonizează de mai bine de 16 ore, dar autorităţile responsabile ridică neputincioase din umeri. 

Deşi ursul a fost lovit sâmbătă seara de un autoturism, la ieşirea din localitatea Praid, judeţul Harghita, nicio autoritate nu a intervenit, informează B1 TV. 

Animalul a fost lăsat să sufere toată noaptea pe marginea drumului, iar duminică se afla în continuare acolo, fiind supravegheat de poliţişti şi jandarmi şi ocolit de maşinile care treceau pe şosea. Iar cei care ar trebui să facă lucrurile să se mişte îşi pasează responsabilitatea.

"Toate forțele sunt la fața locului. Așteptăm să tranchilizăm animalul, să putem să degajăm partea carosabilă și aşteptăm de la București autorizația pentru împușcare", a declarat prefectul de Harghita, Jan Adrian-Andrei. 

Președintele Federației pentru protecția animalelor, Marius Marinescu, condamnă lipsa de reacţie a autorităţilor.

"El e în agonie și în loc să vină cei de la Direcția de mediu, cei de la Autoritatea Sanitar-Veterinară să-l tranchilizeze și să-l ridice de la fața locului, să-i salveze viața, ei așteaptă să moară", a declarat Marinescu. 

Poliţiştii păzesc animalul, dar nu au nicio competenţă în acest caz şi aşteaptă, de ore bune, ca cei de la Direcţia de mediu să vină să tranchilizeze şi să ridice animalul de pe şosea. 

"Noi nu ne putem excede nici competențele, nici atribuțiile, dar facem ce ține de noi din punct de vedere al legislației. Am întocmit un dosar de cercetare penală încă din primul moment. Vorbim despre un accident rutier, despre un caz atipic. E trist că se petrece așa ceva. Vom vedea dacă au fost încălcate prevederile legale și cum s-a întamplat asta", a declarat Gheorghe Filip, purtător de cuvânt al IPJ Harghita

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Harghita
 
Loading...