Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Hayssam, la Tribunal: „Mă doare sufletul că sunt numit teroristul României. Trebuie reluată cercetarea penală”

Hayssam, la Tribunal: „Mă doare sufletul că sunt numit teroristul României. Trebuie reluată cercetarea penală”

Un articol de: B1 TV - 02 Aug 2013, 11:47
Hayssam, la Tribunal: „Mă doare sufletul că sunt numit teroristul României. Trebuie reluată cercetarea penală” Foto: ziuaveche.ro Eveniment

Omar Hayssam a ajuns din nou în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti. Sirianul s-a prezentat vineri în dosarul de delapidare, în care prejudiciul este de 20 de milioane de euro.

Acesta cere proces secret în dosarul „Bucovina". În acelaşi timp, sirianul cere să-i fie redeschise toate dosarele, pentru "aflarea tuturor adevărurilor".

Sirianul a spus că în anii de şedere în România s-a comportant ca orice cetăţean normal, a fost om de afaceri prosper şi nu înţelege cum se face că, peste noapte, a devenit terorist şi cel mai mare infractor al ţării.

„Trebuie reluată cercetarea penală! Veţi vedea dacă au fost săvârşite aceste infractiuni. Nu au fost conduse de mine. (...) Să se facă cercetare! Eu voi dovedi că nu m-am sustras cercetărilor. Să luăm în calcul şi bunacredinţa! Chiar aşa? Peste noapte devin cel mai mare infractor din lume. Unde s-a găsit o firmă-fantomă, hai s-o punem la teroristul ăsta. Dar să se vadă dacă am contractat eu vreun credit?", a declarat Hayssam în fața judecătorilor.

Procurorilor DIICOT sunt cei care au cerut arestarea preventivă a lui Omar Hayssam în dosarul Bucovina. Sirianul e acuzat de înşelăciune şi delapidare, prejudiciul fiind de aproximativ 20 de milioane de euro. Nici acuzatul, nici avocatul acestuia nu sunt de acord cu emiterea unui nou mandat de reţinere.

„Vă promit că în faţa justiţiei voi colabora pentru clarificarea aspectelor care mă privesc. Timp de 25 de ani cât am stat în România eram un cetăţean normal, ca orice om de afaceri, şi peste noapte devine terorist. Mă doare sufletul că sunt numit teroristul României. S-a luat de bun numai ce s-a spus rău de mine. De aceea am cerut şedinţă secretă. În toate dosarele am fost cercerat în lipsă. Eu sper să se vadă dacă sunt infractor, terorist sau nu!", a mai spus sirianul în sala de judecată.

Hayssam a fost condamnat definitiv, în lipsă, în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani şi, respectiv, trei ani, pentru răpirea celor trei jurnalişti, înşelăciune în cazul "Volvo" şi fraude în cauza "Foresta Nehoiu".


Citeşte mai multe despre:   Omar Hayssam,   Tribunalul Bucuresti ,   proces,   terorist