Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Herta Müller protestează față de regimurile totalitare prin ridicarea degetului mijlociu (FOTO)

Herta Müller protestează față de regimurile totalitare prin ridicarea degetului mijlociu (FOTO)

Un articol de: - 19 Noi 2014, 22:03
Herta Müller protestează față de regimurile totalitare prin ridicarea degetului mijlociu (FOTO) Foto: duol.hu Eveniment

Câștigătoarea premiului Nobel pentru Literatură în 2009, Herta Müller, protestează față de regimurile totalitare într-un mod inedit: prin ridicarea degetului mijlociu.

În fotografia postată pe rețelele de socializare, lângă scriitoare apare Ulrich Schreiber - directorul Festivalului Internaţional de Literatură de la Berlin, Yiwu Liao - scriitor, cântăreţ, reporter, poet chinez, critic al regimului comunist din China şi de Corina Bernic, şefa de Relaţii Publice la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere (FILIT) Iaşi, toți patru exprimându-și dezaprobarea pentru aceste regimuri în același mod.

Imaginea a fost publicată pe contul de Facebook al Corinei Bernic, şefa de Relaţii Publice la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere (FILIT) Iaşi.

Câştigătoarea premiului Nobel pentru Literatură în 2009 a ţinut să transmită şi un mesaj publicului prin intermediul reţelei de socializare. ”... o umbrelă şi nimic de pierdut. Pentru toţi oamenii buni care au nevoie de ea, pentru Liao Yiwu şi prietenii lui de acasă, un mesaj pentru întunecatele regimuri opresive, în ciuda oricăror şanse de reuşită”.


Citeşte mai multe despre:   protest