Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Reacția scriitoarei Herta Muller după ce a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor. "Un teatru absurd. Pe mine nu m-a întrebat nimeni"

Reacția scriitoarei Herta Muller după ce a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor. "Un teatru absurd. Pe mine nu m-a întrebat nimeni"

Un articol de: - 19 Apr 2018, 08:05
Reacția scriitoarei Herta Muller după ce a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor. "Un teatru absurd. Pe mine nu m-a întrebat nimeni" Eveniment

Scriitoarea Herta Muller, laureată cu premiul Nobel pentru Literatură în 2009, reacţionează după ce a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor.
Ea neagă faptul că ar fi membră în Uniunea Scriitorilor din România (USR) şi caracterizează drept "un teatru absurd" decizia de a fi suspendată pentru că nu şi-a plătit cotizaţia. 

"Asta e o glumă? Nici măcar nu ştiam că sunt membră a Uniunii Scriitorilor din România. Pe mine nu m-a întrebat nimeni dacă vreau să intru în Uniune şi nimeni nu mi-a comunicat că am fost admisă - indiferent din ce motiv. Şi când să se fi întâmplat asta? Niciodată nu am primit vreo solicitare de-a plăti cotizaţia.(...) Pe vremea când mai trăiam în România, în 1985 sau 1986, s-a pus problema să fiu primită în Uniunea Scriitorilor. Atunci am condiţionat primirea mea de primirea lui William Totok. Dar cum el nu a fost admis, nu am intrat nici eu. De atunci nu am mai avut nici un contact cu această organizaţie. Şi nici ulterior nu mi-am exprimat vreodată intenţia de-a deveni membru al Uniunii. Ce înseamnă tot acest teatru absurd? Un fel de cooptare ca pe vremuri? Cineva decide peste capul meu şi apoi mă trage şi la răspundere. Asta nu este în niciun caz o procedură democratică", a transmis celebra scriitoare, într-o declaraţie pentru Agerpres.

Herta Muller a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor din România pentru că nu şi-a plătit cotizaţia de 150 de lei pe an, ceea ce înseamnă că scriitoarea îşi pierde anumite drepturi, printre care cel de a vota sau de a candida pentru o funcţie în cadrul Uniunii Scriitorilor. 
 

Citeşte mai multe despre:   Herta Muller,   Uniunea Scriitorilor din Romania