Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Hidroelectrica a dat în judecată Alpiq Romindustries și Energy Holding: Le solicită câteva sute de milioane de lei

Hidroelectrica a dat în judecată Alpiq Romindustries și Energy Holding: Le solicită câteva sute de milioane de lei

Un articol de: - 31 Iul 2013, 15:59
Foto: hidroelectrica.ro Eveniment

Hidroelectrica a dat în judecată traderii de energie Alpiq Romindustries și Energy Holding, cărora le cere ”câteva sute de milioane de lei”, reprezentând prejudicii cauzate de contracte bilaterale, relatează Mediafax.

Le cerem sute de milioane de lei la fiecare. I-am dat în judecată înainte de 27 iunie”, a declarat Remus Borza, președintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica pentru sursa citată.

Potrivit lui Borza, prejudiciile sunt reprezentate de diferența dintre prețul mic la care Hidroelectrica a vândur energia prin contractele bilaterale și prețul pieței, mai mare cu cel puțin 50%.

Euro Insol, administratorul judeiciar al Hidroelectrica a arătat, într-un raport privind cauzele insolvenţei companiei de stat, că acordurile bilaterale de vânzare a energiei au generat pierderi de 1,2 miliarde de euro în perioada 2006-2012, din cauza preţurilor mici la care beneficiarii au cumpărat electricitatea.

Compania a intrat ăn insolvență pe 20 iunie 2012, procedura fiind închisă pe 27 iulie 2013.

Contractul cu Energy Holding a produs companiei pierderi de 1,4 milairde lei, în timp ce Alpiq Romenergie şi Alpiq Romindustries au cauzat un prejudiciu de 850 milioane lei. Aceste contracte au fost denunțate de Euro Insol anul trecut.

Citeşte mai multe despre:   hidroelectrica
 
 
 
Loading...