Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Hidroelectrica, chemată de Energy Financing Team la Curtea de Arbitraj de la Berna

Hidroelectrica, chemată de Energy Financing Team la Curtea de Arbitraj de la Berna

Un articol de: - 02 Oct 2014, 11:56
Hidroelectrica, chemată de Energy Financing Team la Curtea de Arbitraj de la Berna Foto: turnulsfatului.ro Eveniment

Compania Hidroelectrica a fost chemată, de către Energy Financing Team (EFT), la Curtea de Arbitraj de la Berna, în vederea recuperării pagubelor înregistrate ca urmare a denunțării de către Hidroelectrica, în 2012, a contractelor de export de energie electrică încheiate cu EFT, potrivit Energy Center.

Reprezentanții EFT susțin că rezilierea contractelor de către Hidroelectrica a produs pierderi financiare de aproximativ 80 milioane euro pentru EFT Elveția.

EFT a fost supusă unor anchete serioase încă din anul 2005, inclusiv de către Oficiul britanic pentru Combaterea Fraudelor Serioase.

Încrengătura în care a intrat compania Hidroelectrica, nu numai cu EFT, ci cu toate companiile străine care aveau legătură directă cu celebrul afacerist român Bogdan Buzăianu produce consecințe în continuare, toate înțelegerile semnate de Hidroelectrica regăsindu-se ulterior în contracte de vânzare energie electyrică de către firme care au legătură cu acesta.

Atât EFT cât și alte companii au început să deruleze afaceri cu Hidroelectrica însă din 2003, când la conducerea companiei românești se afla Eugen Pană, în fruntea Ministerului Economiei era Dan Ioan Popescu, iar premier era Adrian Năstase.

Ulterior înțelegerilor semnate de Eugen Pena cu EFT, toți directorii Hidroelectrica care au urmat (până în 2012) au ținut seama de contractul încheiat de Hidroelectrica cu EFT.

Cu toate că au existat 18 Addendum-uri la contractul inițial, nici unul nu a fost în favoarea companiei de stat.Citeşte mai multe despre:   hidroelectrica,   pagube,   2012