Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Secretar de stat: Săptămâna viitoare primim 5 milioane de măşti. Nu sunt motive să fim îngrijoraţi

CORONAVIRUS | Secretar de stat: Săptămâna viitoare primim 5 milioane de măşti. Nu sunt motive să fim îngrijoraţi

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 27 Feb 2020, 11:32
Eveniment

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că sunt multe persoane care au intrat în contact cu bărbatul din Gorj depistat cu coronavirus, iar Direcția de Sănătate Publică locală desfăşoară noi investigaţii epidemiologice.

Moldovan a ținut să precizeze că nu există un al doilea caz de coronavirus. 

„Există un număr permanent de teste care sunt aduse în laborator şi care se lucrează. Imensa lor majoritate sunt negative. Nu avem încă un al doilea pozitiv în momentul în care vorbim. Ca atare situaţia să zicem este stabilă. Ne ocupăm de ancheta epidemiologică pentru a stăpâni fenomenul. Mesajul nostru este de calm şi autorităţile sunt în control asupra acestei situaţii”, a declarat Horaţiu Moldovan, citat de Agerpres.

Despre persoanele care au intrat în contact cu bărbatul ce are COVID-19, secretarul de stat a afirmat: „Este un număr mai mare, este incert acest lucru. DSP locală desfăşoară în acest moment noi investigaţii epidemiologice pentru a lămuri acest lucru. Sunt de ordinul zecilor”.

Moldovan a precizat că la începutul săptămânii viitoare vor ajunge în România 5 milioane de măşti şi 25 tone de biocide specifice: „Totuşi există o rezervă la nivelul MS şi a direcţiilor de sănătate publică. Sunt proceduri de achiziţie în curs. Din câte ştiu eu de la UNIFARM şi ONAC, care se ocupă de această achiziţie, la începutul săptămânii viitoare vor fi în România 5 milioane de măşti, 25 tone de biocide specifice. Ca atare cred că şi acest aspect este sub control”. 

Totodată, Horaţiu Moldovan a îndemnat la calm: „Este vorba despre o maladie cu mortalitate mică. Nu sunt motive să fim îngrijoraţi. În spitale sunt măşti suficiente”. 

Citeşte mai multe despre:   Horatiu Moldovan,   Ministerul Sanatatii