Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Pacienții care urmează tratament anticoagulant trebuie să anunțe medicul înaintea vaccinării anti-COVID

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Pacienții care urmează tratament anticoagulant trebuie să anunțe medicul înaintea vaccinării anti-COVID

Un articol de: Raluca Tindeche - 14 Ian 2021, 16:54
Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Pacienții care urmează tratament anticoagulant trebuie să anunțe medicul înaintea vaccinării anti-COVID medicaacademica.ro Eveniment

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a spus, pentru Libertatea, că pacienții care urmează tratament anticoagulant trebuie să anunțe medicul.

''Vaccinarea reprezintă una dintre cele mai mari achiziții din istoria medicinii. Din fericire, azi există vaccinul anti-COVID, care poate stopa pandemia. Nu reprezintă nicio contraindicație pentru pacienții cu boli cronice. Din contră. Ei trebuie să se vaccineze. Nu este obligatoriu, dar noi recomandăm. Și eu m-am vaccinat, deși și eu am anumite comorbidități, cum ar fi diabet. Nu am avut reacții adverse. Pacienții care urmează tratament anticoagulant trebuie să anunțe medicul. Pacienții nu trebuie să se consulte înainte să se vaccineze. Pacienții cu boli cardiovasculare sunt factori de risc important și fac forme grave. Aceștia trebuie să respecte toate măsurile de protecție. Recomand tuturor să se vaccineze. Riscurile sunt minimale, iar beneficiile sunt enorme.'', a precizat acesta pentru Libertatea. 
 

Câți români ar putea să se vaccineze în a doua etapă 

 

Aproape 1,5 milioane de angajați români din domeniile considerate esenţiale pot face vaccinul împotriva COVID-19, din totalul de 5,6 milioane de angajaţi activi la nivel naţional, arată datele ZF pe baza cifrelor publice de la Statistică şi Ministerul de Finanţe.

Etapa a doua de vaccinare, care cuprinde şi această categorie de angajaţi începe vineri, 15 ianuarie. 

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a spus că nu sunt mai mult de 1 milion de persoane din activităţile esenţiale care să se încadreze în criteriile din această fază.

Am identificat categoriile de boli cronice. Numărul estimat al persoanelor de peste 65 de ani este de 3,8 milioane, dacă asociem şi persoanele cu boli cronice, probabil că depăşim circa 5 milioane de persoane. Dacă ne uităm la tipul activităţilor esenţiale, cred că nu depăşim 1 milion de persoane eligibile”, a spus marţi Valeriu Gheorghiţă.

Citeşte mai multe despre:   Horatiu Moldovan