Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment HORECA cere eliminarea restricțiilor. Câți angajați din domeniu au fost vaccinați

HORECA cere eliminarea restricțiilor. Câți angajați din domeniu au fost vaccinați

Un articol de: Gabi Florea - 11 Mai 2021, 13:18
HORECA cere eliminarea restricțiilor. Câți angajați din domeniu au fost vaccinați Foto: Pixabay Eveniment

Domeniul HORECA a suferit cel mai puternic în ultimul an de zile, din momentul în care OMS a anunțat pandemia de COVID-19. Doar cei mai puternici au rezistat, iar odată cu derularea campaniei de vaccinare, speră la desfășurarea activității în condiții normale. 

O mare parte a personalului care lucrează în hoteluri și restaurante și-a administrat deja serul anti-COVID-19, a anunțat Daniel Mischie, președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor. În opinia lui Mischie, restricțiile pentru HORECA ar trebui ridicate. 

„Din păcate, industria ospitalității a fost atașată de numărul de vaccinați. Ni s-a pus în discuție ca o mare parte dintre angajații din HORECA să fie vaccinați, pentru a funcționa ca înainte, adică la fel ca în 2019. Am luat acest lucru în considerare și ne-am mobilizat, astfel că astăzi, 80% dintre angajați sunt vaccinați. Astfel, HORA și-a făcut treaba și putem merge în fața Guvernului să spunem că ne-am respectat angajamentele", a declarat Mischie. 

 

Reprezentanții HORECA: „Am solicitat ca activitatea în restaurante, când vaccinul va fi la liber și datele de la INSP permisive, noi să putem funcționa în restaurante și pe terase fără restricții"

 

Reprezentanții domeniului HORECA au solicitat deja renunțarea la restricții din data de 1 iunie. 

„Am solicitat ca activitatea în restaurante, când vaccinul va fi la liber și datele de la INSP permisive, noi să putem funcționa în restaurante și pe terase fără restricții. Iar în momenul în care specialiștii Ministerului Sănătății consideră că anumite date pot afecta activitatea, să nu mai fie restricții pentru cei vaccinați și pentru cei care aleg să testeze", a mai precizat oficialul din industria ospitalității. 

Citeşte mai multe despre:   HORECA,   Daniel Mischie,   vaccinare