Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Horia Georgescu anunță că ANI va contesta decizia CAB în cazul lui Mircea Diaconu

Horia Georgescu anunță că ANI va contesta decizia CAB în cazul lui Mircea Diaconu

Un articol de: - 10 Oct 2014, 11:51
Horia Georgescu anunță că ANI va contesta decizia CAB în cazul lui Mircea Diaconu Eveniment

ANI va contesta decizia Curții de Apel București în cazul europarlamentarului Mircea Diaconu, a anunțat, vineri, președintele instituției.

Horia Georgescu crede că ANI va are șanse de izbândă în fața ÎCCJ, explicând că la nivelul curților de apel nu există o practică unitară în cazul proceselor de incompatibilitate, transmite Mediafax.

"Noi avem cunoştinţă de opinia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie într-o decizie a Curţii Constituţionale. În plus, în luna iunie, Curtea Constituţională a emis o altă decizie care a clarificat acel text de lege referitor la interdicţia de a ocupa o funcţie eligibilă indiferent de tipul ei. După două decizii ale Curţii Constituţionale şi cu opinia Înaltei Curţi, eu privesc optimist spre recursul pe care îl vom formula", a spus Georgescu.

Mircea Diaconu a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate, care cere anularea mandatului său de europarlamentar. Agenția a solicitat Autoritatea Electorală Permanentă, pe 28 mai, să nu accepte candidatura lui Mircea Diaconu, deoarece acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate.(Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Horia Georgescu,   ANI,   Curtea de Apel Bucuresti,   Mircea Diaconu