Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Horia Georgescu, după audierea din comisia SIPA: Sesizarea SRI privind incompatibilitatea lui Klaus Iohannis a fost legală

Horia Georgescu, după audierea din comisia SIPA: Sesizarea SRI privind incompatibilitatea lui Klaus Iohannis a fost legală

Un articol de: - 13 Mar 2018, 14:51
Eveniment

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) a fost audiat marţi în cadrul comisiei parlamentare de contral privind arhiva SIPA. După audiere, Horia Georgescu a făcut mai multe declaraţii privind relaţia din ANI şi SRI.

Acesta a susţinut că în cazul sesizării cu privire la o posibilă incompatibilitate a preşedintelui Klaus Iohannis agenţia a fost sesizată în mod legal, între ANI şi SRI fiind o relaţie instituţională şi se primeau "foarte multe" sesizări.

„Nu vreau să fac comentarii referitoare la acest aspect. Sesizarea a fost înaintată de către SRI agenţiei care a procesat-o conform prevederilor legale (...) ANI a fost sesizată în mod legal”, a adăugat el.

Fostul şef al ANI a spus că discuţiile pe care le-a avut cu George Maior în acea perioadă au fost „punctuale”, iar acest aspect a fost clarificat în comisia SRI.

„Am declarat în faţa comisiei SRI anumite aspecte ce ţin de acest lucru şi nu vreau să comentez mai departe. Am avut discuţii punctuale pe dosare cu domnul fost director al SRI, George Maior (...) Era uzual, având în vedere că exista un protocol interinstituţional între ANI şi SRI. Asta era infrastructura instituţională sub care comunicam. Vreau să spun acest lucru şi să îl repet: ANI era sesizată oficial. Noi nu puteam decât săprocedăm legal şi să eplicăm legea cu privire la aceste cazuri”, a mai afirmat Horia Georgescu.

Legat de audierea din comisia parlamentară, aceasta a precizat că a avut loc pentru că a fost membru în comisia de studiere a arhivei SIPA.

„A fost o discuţie în calitatea mea de membru în comisia de studiere a arhivei SIPA, mai ales raportat la documentul care a fost întocmit de această comisie în care am lucrat pe parcursul anului 2007 şi 2008. Am dat explicaţii, am dat anumite detalii şi am încercat să răspund membrilor comisiei la toate întrebările pe care mi le-au pus”, a declarat Horia Georgescu la finalul audierii din comisia SIPA, conform news.ro.

El a spus că discuţiile din cadrul audierii au fost cu privire la incidentele pe care le-a identificat în raportul prezentat ministrului Justiţiei.

„Sunt aspecte ce au un anumit grad de confidenţialitate. Repet, în special referitoare la incidentele pe care le-am identificat şi le-am consemnat în acel raport şi pe care le-am înaintat ministrului Justiţiei, cu propuneri de sesizare ale unor instituţii abilitate, care puteau lămuri acele situaţii”, a continuat acesta.
 

Citeşte mai multe despre:   SRI,   Klaus Iohannis