Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Horia Georgescu, noul director al Poștei Române / Sub vechea conducere, instituția a fost acuzată de Guvernul Orban că face propagandă electorală pentru PSD

Horia Georgescu, noul director al Poștei Române / Sub vechea conducere, instituția a fost acuzată de Guvernul Orban că face propagandă electorală pentru PSD

Un articol de: Vladimir Ionescu - 11 Dec 2019, 22:36
Eveniment

Horia Georgescu îl va înlocui pe Mircea Tudosie la șefia Poștei Române. Noul director general provizoriu al instituției este avocat specializat în litigii administrative, fiscale și comerciale, potrivit stiripesurse.ro.

În trecut, el a lucrat pentru Deloitte România/Reff & Asociații, precum și pentru Ernst & Young/Radu & Asociații. La nivel de formare academică, Horia Georgescu are o licență în management, la Universitatea Spiru Haret Constanța, licență în științe juridice la Universitatea Ovidius din Constanța și un masterat în dreptul afacerilor la Universitatea Nicolae Titulescu.

Vestea vine în contextul în care, în acest an, Poșta Română și vechea conducere au fost ținta acuzațiilor venite dinspre Guvernul Orban, care le-a reproșat relația controversată cu PSD.

Spre exemplu, în perioada premergătoare alegerilor europarlamentare din mai, PNL sesiza DNA cu privire la contractul dintre PSD și Poșta Română. La ieșirea de la DNA, Ionel Dancă, purtător de cuvânt al PNL la acea vreme și actual șef al Cancelariei Primului-ministru, a declarat că din punctul de vedere al liberalilor acest contract încalcă ”drepturile la protecția datelor cu caracter personal ale pensionarilor”. 

„Este întemeiată o suspiciune rezonabilă, acest contract a fost încheiat în mod fraudulos de către directorul general al Poştei Române, al cărui mandat se încheie pe 8 aprilie. Domnul director a încercat prin acest favor să-şi prelungească mandatul de director. 

Solicităm să se verifice modul în care au fost încălcate aceste prevederi legale şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi, atât din partea Poştei Române, cât şi a celor de la PSD. 

Există o clauză în contractul încheiat între PSD şi Poşta Română. Prin această clauză, Posa Română se obligă să pună la dispoziţia beneficiarului, adică PSD, baza de date cu datele personale ale segmentului de destinatari, în cazul de faţă vorbim de pensionari. Sunt date cu caracter personal. (...) Suntem convinşi că nimeni nu şi-a dat acordul ca datele lor să fie folosite de partidul social democrat", declara Ionel Dancă, la ieșirea de la DNA. 

Ceva mai târziu în 2019, în ajunul alegerilor prezidențiale, Guvernul Orban acuza factorii poștali că întârzie livrarea pensiilor și că, atunci când duc totuși banii, fac propagandă electorală pentru PSD.

„Toate semnalele pe care le-am primit din teritoriu că agenţi poştali fac politica PSD în teritoriu, că ameninţă cu neplata pensiilor sau propaghează ştirea falsă că pensiile se vor micşora sau că nu se vor plăti trebuie să înceteze şi această obligaţie de a înceta zvonistica este de natură contractuală şi a fost solicitată expres directorului Poştei Române”, declara vicepremierul Raluca Turcan.

Citeşte mai multe despre:   Posta Romana
 
Loading...