Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Horia Georgescu: Raportul MCV va fi în strânsă legătură cu aderarea la spațiul Schengen și cu fondurile europene contractate de România

Horia Georgescu: Raportul MCV va fi în strânsă legătură cu aderarea la spațiul Schengen și cu fondurile europene contractate de România

Un articol de: - 22 Ian 2014, 21:37
Eveniment

Președintele Agenției Naționale de Integritate Horia Georgescu a declarat, miercuri seară, în cadrul emisiunii ”Bună seara, România”, difuzată de B1 TV, vorbind despre raportul MCV, că aceste mențiuni ale Comisiei Europene vor fi în strânsă legătură cu aderarea la spațiul Schengen și cu fondurile europene.

”Sunt menționate în raport aceste lucruri, și pentru noi a fost o marți neagră pentru că într-adevăr ne arunca în aer tot istoricul de cazuri pe conflicte de interese. Sunt zeci de cazuri care au o latură penală de conflict de interese, este un fenomen național, de aceea am venit în întâmpinarea acestui lucru și vrem să implementăm un proiect extrem de important. Se numește ”Prevent” și va preveni conflictele de interese. Practic, se anula o muncă întreagă. Se situa la același nivel cu declararea legii ANI neconstituționale în 2010. Este un semnal foarte clar din partea CE, iar legătura acestui raport va fi în strânsă legătură cu aderarea la spațiul Schengen și cu fondurile europene”, a spus Georgescu, vorbind despre evenimentele din ”marțea neagră”. 

Acesta a vorbit și despre performanțele ANI, lăudate în raportul Mecanism de Cooperare și Verificare.

”Așa cum este menționat în raport, eu cred că de această dată este subliniată performanța Agenției Naționale de Integritate, mai mult decât o bilă albă, este cel mai bun raport pe care îl avem acum. Evocă intensificarea și îmbunătățirea istoricului de cazuri al Agenției și în același timp arată faptul că suntem constant supuși la presiuni de natură politică care se manifestă asupra conducerii instituției și a instituției. Din punctul ăsta de vedere, lucrurile apar într-o tentă negativă, dar, pe de altă parte, faptul că am rezistat atâtor provocări este un mare succes și Agenția a ajuns un model de bună practică”, a continuat acesta.


Citeşte mai multe despre:   ANI,   Horia Georgescu,   raportul MCV,   aderarea la Schengen,   fonduri europene
 
 
 
Loading...