Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Hotărâre controversată a Curții Constituționale. Dreptul judecătorilor de a le fi publicate opiniile separate a fost drastic limitat

Hotărâre controversată a Curții Constituționale. Dreptul judecătorilor de a le fi publicate opiniile separate a fost drastic limitat

Un articol de: - 23 Iun 2017, 23:17
Hotărâre controversată a Curții Constituționale. Dreptul judecătorilor de a le fi publicate opiniile separate a fost drastic limitat Foto:nasul.tv Eveniment

În Monitorul Oficial a fost publicată o Hotărâre a Curții Constituționale care ar putea explica de ce opinia separată a judecătoarei Livia Stanciu la una dintre recentele decizii a dispărut din motivarea Curții.

Potrivit Hotârârii, un judecător care redactează o opinie separată sau concurentă va trebui să o predea președintelui Curții și, dacă acesta constată abateri de la regulile stabilite, îi cere să o refacă. Dacă judecătorul nu se conformează, președintele CCR poate dispune ”să nu se publice în Monitorul Oficial sau pe pagina de internet a Curții și nici să nu se atașeze la dosarul cauzei”.

Potrivit HotNews, Curtea precizează în Hotărâre că ”opinia separata sau concurenta nu poate transgresa dincolo de punctul de vedere al judecatorului pentru a se transforma intr-o critica punctuala la adresa deciziei Curtii Constitutionale, neputandu-se constitui intr-un examen partinic sau intr-o critica fatisa la adresa acesteia".

În document se mai arată că: ”aprecierile cu caracter sententios, ostentativ, provocator sau cu tenta politica, precum si cele care duc la o asemenea finalitate sunt interzise".

Hotărârea a fost adoptată de Curtea Constituțională într-o ședință de plen, care a avut loc joi.

HotNews amintește că opinia concurentă a judecătoarei Livia Stanciu, în care critica decizia CCR la sesizarea ridicată de fosta soție a lui Liviu Dragnea privind abuzul în serviciu, a dispărut din motivarea publicată de Curte pe site-ul propriu.

Citeşte mai multe despre:   Curtea Constitutionala,   Livia Stanciu