Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Hotărârea CNSU prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României (DOCUMENT)

Hotărârea CNSU prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României (DOCUMENT)

Un articol de: Ramona Zaharia - 08 Apr 2021, 18:07
Hotărârea CNSU prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României (DOCUMENT) foto: Pixabay Eveniment

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de de joi Hotărârea numărul 22 prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. În aceeași ședință a fost aprobată și lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Hotărârea numărul 22 poate fi consultată AICI

 

Propunerile CNSU privind prelungirea stării de alertă

 

Printre măsurile despre care se consideră că este necesar să fie aplicate în această perioadă se propune:

- menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne;

- menținerea interdicțiilor privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise;

- menținerea interdicției desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

- menținerea interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în toate localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, în intervalul orar 2200-0500 pentru zilele de luni-joi și în intervalul orar 20.00-05.00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori; Tragedie în lumea artistică! A murit o mare valoare a României, la doar 43 ani, din cauza Covid-19

- menținerea interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în toate localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, în intervalul orar 20.00-05.00, pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori.

Noutatea din Hotărârea CNSU se referă la perioada sărbătorilor Pascale. Practic, în noaptea de Înviere, restricțiile de circulație au fost ridicate.

”În perioada 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20.00-05.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase”, se arată în documentul citat. 

Citeşte mai multe despre:   CNSU,   stare de alerta