Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment UPDATE // Ai CARD CONTACTLESS? Mare atenție! Hoți prinși în acțiune: Cum îți GOLESC contul în metrou/autobuz, FĂRĂ SĂ ȘTII // PRECIZĂRI MASTERCARD (FOTO)

UPDATE // Ai CARD CONTACTLESS? Mare atenție! Hoți prinși în acțiune: Cum îți GOLESC contul în metrou/autobuz, FĂRĂ SĂ ȘTII // PRECIZĂRI MASTERCARD (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 09 Noi 2018, 16:06
UPDATE // Ai CARD CONTACTLESS? Mare atenție! Hoți prinși în acțiune: Cum îți GOLESC contul în metrou/autobuz, FĂRĂ SĂ ȘTII // PRECIZĂRI MASTERCARD (FOTO) Eveniment

UPDATE: În urma publicării acestui articol, compania Mastercard face o serie de precizări, pe care le redăm la finalul știrii. 

Imagini devenite virale pe rețelele de socializare atrag atenția asupra unei posibile metode de furt la îndemâna hoților din mijloacele de transport în comun.

Profitând de neatenția pasagerilor, răufăcătorii reușesc să provoace pagube serioase prin intermediul unor dispozitive POS, folosite pentru a scana pe ascuns cărțile de credit în aglomerație.

PRECIZĂRI MASTERCARD

Fraudarea cardurilor contactless in mijloacele de transport in comun este un mit care a circulat si in alte tari in ultimii ani. Un astfel de exemplu este Marea Britanie, care s-a confruntat cu aceasta situatie inca din anul 2016, cand poza preluata si cu aceasta ocazie si prezentata ca fiind de actualitate a fost distribuita pe retelele de socializare. Un articol pe aceeasi tema din Marea Britanie prezinta aceeasi poza aici - https://bit.ly/2PoqldF.

·       Fraudarea cardurilor contactless in modul prezentat in aceasta postare este imposibila. Un motiv extrem de important este faptul ca un terminal POS, ca sa poata fi functional, adica sa permita tranzactii, trebuie sa fie asociat unui cont bancar si sa fie inregistrat la o banca.

·       Pentru inregistrarea unui POS la o banca, o persoana trebuie sa urmeze o serie de proceduri, printre care incheierea unui contract de acceptare la plata cu cardul cu acea banca. Lucrurile stau la fel si in cazul instalarii si asigurarii ca terminalul POS functioneaza: exista o serie de proceduri de securitate care trebuie respectate.

·       Asadar, in cazul in care are loc o tranzactie frauduloasa, banca, prin sistemele de securitate, poate identifica foarte usor atat contul bancar catre care sunt directionati banii in urma unor astfel de tranzactii, cat si pe cel care foloseste POS-ul in mod fraudulos.Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

·       Daca exista motive de suspiciune legate de o plata cu cardul, primul pas care trebuie facut consta in raportarea tranzactiei frauduloase la banca emitenta, adica la banca de unde provine cardul.