Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Hoții din București, în impas: Ceața artificială, o tehnologie de ultimă oră care le strică planurile

Hoții din București, în impas: Ceața artificială, o tehnologie de ultimă oră care le strică planurile

Un articol de: - 01 Sep 2015, 19:20
Hoții din București, în impas: Ceața artificială, o tehnologie de ultimă oră care le strică planurile Eveniment

Hoții se confruntă în prezent cu tehnologii care îi pun în încurcătură. Tot mai multe magazine și case de schimb valutar din București sunt dotate cu o tehnologie de ultimă oră care îi sperie pe infractori.

Cu o simplă apăsare de buton, din pereţi și tavan ies vapori care fac, ca în câteva secunde, hoții să nu mai vadă nimic: nici marfa și nici pe unde să iasă, notează Digi 24.

Ceaţa artificială nu are nici miros și nici nu este dăunătoare pentru sănătate. Însă în cazul în care hoţul nu a fugit în momentul în care acest aparat s-a declanşat, ulterior îi va fi aproape imposibil să mai găsească ieşirea.

În interiorul aparatului se află apă şi glicerină, iar încălzirea lor la 300 de grade produce ceaţa artificială.

„Este o ceață absolut inofensivă, nu se depune pe suprafețe, rolul este să blocheze vizibilitatea. Îl forțează pe invidiv să părăsească obiectivul cu mâna goală”, afirmă Dan Belai, directorul firmei care comercializează tehnologia.

Aparatul poate fi legat la senzori de mișcare sau sisteme de alarmă, astfel ca magazinele să fie protejate şi pe timpul nopţii, când au loc cele mai multe spargeri.

„În momentul declanșării efracției, când infractorul efectiv pătrunde în obiectiv se declanșează și în câteva secunde umple spațiul protejat cu ceață. Echipajele de intervenţie sosesc în șapte-zece minute, timp mult mai mare decât le este necesar infractorilor să părăsească obiectul”, adaugă Dan Belai.

Citeşte mai multe despre:   hoti