Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Hunedoara: Carantina rămâne în vigoare în localitatea Orăștie, potrivit deciziei Curții de Apel București

Hunedoara: Carantina rămâne în vigoare în localitatea Orăștie, potrivit deciziei Curții de Apel București

Un articol de: George Lupu - 07 Apr 2021, 14:57
Hunedoara: Carantina rămâne în vigoare în localitatea Orăștie, potrivit deciziei Curții de Apel București foto: Pixabay Eveniment

Carantina se menține pentru moment în localitatea Orăștie din Hunedoara. Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au respins ca neîntemeiată cererea Primăriei Orăştie, privind anularea măsurii de carantinare a localităţii.

Măsura carantinării rămâne în vigoare până la data de 11 aprilie 2021, ora 08.00, urmând ca atunci autorităţile medicale judeţene şi naţionale să efectueze o analiză a situaţiei epidemiologice din Orăştie.

Prefectul Călin Petru Marian recomandă respectarea în continuare a măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu Sars-Cov-2, atât în municipiul Orăştie cât şi în toate localităţile judeţului.

Decizia magistraţilor nu este definitivă. Localitatea a intrat în carantină în data de 28 martie 2021.

”Potrivit deciziei Completului 2 Fond III al Curţii de Apel Bucureşti s-a respins acţiunea ca fiind neîntemeiată. Sentinţa nu este definitivă. Astfel, instanţa de fond a stabilit că măsura carantinării municipiului Orăştie a fost luată în condiţiile legii”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al Prefecturii Hunedoara.

La data intrării în carantină, în data de 28 martie, municipiul Orăştie înregistra o incidenţă de 6,27 cazuri/1000 locuitori iar miercuri, după 10 zile de la aplicarea măsurilor, localitatea înregistrează o incidenţă de  5,30/1000 locuitori. 

Citeşte mai multe despre:   carantina,   Hunedoara