Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Hunedoara: Incendiu DEVASTATATOR în Parcul Natural Grădiștea Muncelului. VESTIGII DACICE, în pericol! (VIDEO, FOTO)

Hunedoara: Incendiu DEVASTATATOR în Parcul Natural Grădiștea Muncelului. VESTIGII DACICE, în pericol! (VIDEO, FOTO)

Un articol de: B1.ro - 06 Noi 2018, 15:09
Hunedoara: Incendiu DEVASTATATOR în Parcul Natural Grădiștea Muncelului. VESTIGII DACICE, în pericol! (VIDEO, FOTO) Eveniment

Zeci de pompieri și pădurari, susținuți de un elicopter, intervin pentru stingerea unui incendiu de pădure izbucnit în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina.

Incendiul din zona Ohaba Ponor se manifestă pe aproximativ 20 de hectare de lizieră de pădure de foioase și conifere fiind activ în 5 focare. Pentru limitarea dezvoltării incendiului intervin terestru 50 de pompieri de la Detașamentul Petroșani, Garda Baru și 10 pădurari din cadrul Ocolului silvic.

Eforturile de stingere, îngreunate de condiții meteo nefavorabile caracterizate de vânt puternic care favorizează răspândirea arderii, sunt sprijinite de un elicopter al Inspectoratului General al Aviației adaptat pentru intervenția la incendii. Până la ora 12 elicopterul a desfășurat 3 transporturi de apă.

Operațiunea complexă de stingere urmărește realizarea unei fâșii de delimitare a arderii pentru ca aceasta să nu se dezvolte în alte parcele de pin.

Arderea a fost observată în cursul zilei de ieri. În prima instanță au intervenit 24 de pompieri ai Detașamentului Petroșani și 12 lucrători silvici. Accesul spre focare este dificil, echipele de intervenție fiind obligate sa parcurgă pe teren accidentat aproximativ 4 km, scrie Replica HD.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, declarat arie protejată prin lege, se întinde pe o suprafață de 38.184 hectare.

Din anul 2007 este protejat atât ca propunere de sit de importanță comunitară, cât și ca arie de protecție specială avifaunistică pentru rețeaua ecologică europeană Natura 2000, în vederea conservării habitatelor naturale și a speciilor de plante și animale sălbatice de interes comunitar. Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"

Parcul natural cuprinde între limitele sale șase din cele mai spectaculoase rezervații naturale ale județului Hunedoara: Complexul carstic Ponorâci-Cioclovina, Peștera Tecuri, Peștera Șura Mare, Cheile Crivadiei, Locul fosilifer Ohaba-Ponor, Peștera Bolii

Totodată aici se află siturile arheologice aflate în Patrimoniul UNESCO de la Sarmizegetusa Regia, Costești, Blidaru, Luncani-Piatra Roșie și așezările etnografice autentice din Platforma Luncanilor.


 


 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Hunedoara,   Grădiștea Muncelului