Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cimitirul Evreiesc din Huşi, vandalizat: Peste 70 de monumente funerare au fost distruse (FOTO)

Cimitirul Evreiesc din Huşi, vandalizat: Peste 70 de monumente funerare au fost distruse (FOTO)

Un articol de: Elena Anghelina - 04 Apr 2019, 09:36
Foto: jewishfed.ro Eveniment

Un număr de 73 de monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din Huşi au fost distruse. E un eveniment antiuman, atroce și cu un caracter profund antisemit, susține Federaţia Comunităţilor Evreieşti.

”În numele conducerii Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, Preşedintele Federației își exprima indignarea sa totală, însoţite de sentimente de amărăciune, de profundă mâhnire. (...) Nu este admisibil ca în zilele de astăzi, în România contemporană, stat democrat, pluralist, în care drepturile şi obligaţiile evreilor şi ale celorlalte minorităţi naţionale sunt egale cu ale majorității, să se întâmple un eveniment atât de antiuman, atroce, de profanare a mormintelor”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti.

Foto: jewishfed.ro

Comunitatea evreilor din Huşi nu mai are acum decât câteva zeci de membri, în cea mai mare parte oameni în vârstă, inclusiv supravieţuitori ai Holocaustului.

Foto: jewishfed.ro

”Astfel de evenimente cu un caracter profund antisemit sunt de îndată receptate în toată lumea democratică, şi afectează grav democraţia din România”, se mai arată în comunicatul Federației.

Aceasta solicită instituțiilor statului să-i aducă în faţa justiţiei pe cei vinovaţi.

Foto: jewishfed.ro


 

Citeşte mai multe despre:   husi
 
 
 
Loading...