Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "I-au întins covoare pe drum, ca nu cumva omul să calce strâmb și să-și umple ÎNALȚII PANTOFI cu noroi. A fost ceva între Papa de la Roma și Nicolae Ceaușescu". Radu Banciu, despre vizita Episcopului Huşilor, la o biserică din Vaslui (VIDEO)

"I-au întins covoare pe drum, ca nu cumva omul să calce strâmb și să-și umple ÎNALȚII PANTOFI cu noroi. A fost ceva între Papa de la Roma și Nicolae Ceaușescu". Radu Banciu, despre vizita Episcopului Huşilor, la o biserică din Vaslui (VIDEO)

Un articol de: - 01 Mai 2017, 13:40
 "I-au întins covoare pe drum, ca nu cumva omul să calce strâmb și să-și umple ÎNALȚII PANTOFI cu noroi. A fost ceva între Papa de la Roma și Nicolae Ceaușescu". Radu Banciu, despre vizita Episcopului Huşilor, la o biserică din Vaslui (VIDEO) Eveniment

Radu Banciu a vorbit în ediția de duminică a emisiunii "Lumea lui Banciu" despre vizita de lucru a episcopului Hușilor într-o comună vasluiană, pe nume Todirești. Episcopului Huşilor a fost chemat pentru sfințirea unui teren pe care urmează să se construiască o biserică.

Odată ajuns acolo, după ce a coborât din bolidul său de lux, preotului i s-au întins covoare pe drum şi pe terenul unde a avut loc ceremonia religioasă, pentru a nu se murdări pe pantofi.

Radu Banciu, despre vizita Episcopului Huşilor, la o biserică din Huși: I-au întins covoare pe drum, direct peste noroi, ca nu cumva omul să calce strâmb și să-și umple ÎNALȚII PANTOFI cu noroi. A fost ceva între Papa de la Roma și Nicolae CeaușescuA GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

"Într-adevăr, s-au petrecut niște scene ciudate acolo, cu ocazia sfințirii locului pe care urmează să se construiască o biserică. 
L-au așteptat pe ăsta ca și cum ar fi venit Papa de la Roma. I-au întins covoare pe drum, direct peste noroi, ca nu cumva omul să calce strâmb și să-și umple înalții pantofi cu noroi, l-au așteptat ore în șir, a fost ceva între Papa de la Roma și Nicolae Ceaușescu. Dacă venea nea Nicu pe vremuri la Todirești, era exact aceeasi primire. Are ceva într-adevăr de Africa Ecuatorială, mai puțin straiele. Dar această scenă o putem vedea și în Guineea Ecuatorială, unde e dictatură și unde tot așa când vine șeful statului să mănânce o mangustă, la țară, lumea îl așteaptă exact așa, doar culoarea pielii și a portului este diferită . Ăia se îmbracă mai strălucitor și pe de altă parte lasă mai mult la vedere, se văd mai multe din organele interne ale celor din Guineea Ecuatorială decât ale celor din Vaslui. Întreg satul a fost mobilizat pentru că venea Prea Sfinția Sa. Îmbrăcați în straie populare și cu flori în mâini, credincioșii l-au așteptat smeriți pe Înaltul Episcop al Hușilor. Având în vedere precipitațiile din ultima săptămână, organizatorii, adică Parohia Todirești, le-au solicitat enoriașilor să contribuie pentru asigurarea confortului  Înaltei Feți bisericești. Prezența episcopului la o sfințire fiind considerată un eveniment marcant. El urma să sfințească locul unde ghici ciupercă ce-i, urma să mai ridice încă o biserică, desigur, asta îi va duce la mântuire. Sătenii au achiziționat covoare, deci de metri de traversă, pe care le-au întins pe pământ, pebtru a călca pe curat, pe moale, pe puf dacă s-ar fi putut episcopul"
, a comentat Radu Banciu.

Citeşte mai multe despre:   Lumea lui Banciu,   Biserica Ortodoxa Romana,   Stiri Vaslui,   Radu Banciu