Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Iarba de pe Arena Națională va fi schimbată din nou: Până în prezent, s-au investit peste cinci milioane de euro doar în gazon

Iarba de pe Arena Națională va fi schimbată din nou: Până în prezent, s-au investit peste cinci milioane de euro doar în gazon

Un articol de: B1 TV - 06 Aug 2013, 13:20
Iarba de pe Arena Națională va fi schimbată din nou: Până în prezent, s-au investit peste cinci milioane de euro doar în gazon Eveniment
Gazonul de pe Naţional Arena va fi schimbat din nou, dar problemele nu dispar. Soluţia aleasă de Primăria Capitalei, proprietara stadionului, este şi de această dată una provizorie.

Noua patură de iarbă nu are lumină si oxigen de-ajuns, iar despre cât va rezista noul gazon nu se știe nimic.  

Problema principală a terenului de pe Arena Naţională este că nu există curenţi de aer la nivelul gazonului şi, în plus, soarele nu bate pe întreaga suprafaţă.

Echipele de fotbal s-au plâns în nenumărate rânduri de calitatea terenului, iar suporterii îi critică dur pe cei care se ocupă de întreţinerea suprafeţei de joc.

Şi preşedintele FRF spune că terenul de pe Arena Naţională se prezintă într-o stare foarte proastă. Mircea Sandu recunoaşte că iarba e udată cu un furtun, deoarece aspersoarele sunt stricate.

”Am avut o discuţie cu directorul de la ALPAB, Bogdan Tănase, şi am făcut un calendar, pe perioada 15-26 august să aiba loc această decopertare și schimbare a gazonului în totalitate. Să sperăm să-l avem cât mai mult posibil”, a declarat președintele FRF.  

Costurile de achiziţie ale noului gazon rămân un mister total . Cea mai mare parte a banilor provin de la Primăria Capitalei şi Federaţia Română de Forbal, care, din păcate, şi de această dată  au ales tot varianta uşoară.

Primăria va plăti pentru noul gazon 400.000 de euro, adică jumătate din valoarea aparatului de fotosinteză, care ar elimina această problemă.

De la inaugurarea Arenei Naţionale şi până în prezent, gazonul a fost schimbat de nenumărate ori. Municipalitatea a plătit astfel peste 5 milione de lei doar pentru iarbă.


Peste cinci milioane de euro, investite doar în gazonul Arenei Naționale
Embed: