Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Şefa creşei din Iaşi în care copiii erau jigniți și învățați să înjure a fost bătută de un părinte

Şefa creşei din Iaşi în care copiii erau jigniți și învățați să înjure a fost bătută de un părinte

Un articol de: Redacția B1.ro - 22 Apr 2019, 12:53
Foto: Adevărul Eveniment

Șefa creșei din Iași, în care copiii erau jigniți, amenințați și învățați să înjure, a fost lovită, luni dimineață, de tatăl unui copilaș.

Valeria Butnaru și-a dat demisia după izbucnirea scandalului, dar se află în preaviz de 30 de zile, deoarece era încadrată cu funcţie de conducere, informează Adevărul.

Luni dimineaţă, un părinte care a avut acum un an copilul înscris la această creşă a venit pentru a-i reproşa femeii că, în trecut, i-a mutat copilul în grupa din care făceau parte îngrijitoarele înregistrate înjurând copiii.  

Butnaru ar fi fost dată cu capul de masă, de cel puţin două ori, susțin martorii care au sunat la 112.  

Femeia a mers la Institutul de Medicină Legală pentru a obţine certificat medico-legal.  În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru lovire și alte violențe. 

Unele dintre îngrijitoarele acestei creșe au fost înregistrate în timp ce-i jigneau pe micuți. 

Reprezentanţii creșei au descoperit un dispozitiv de înregistrare pe hăinuţa unui copil de 2 ani şi 8 luni. Fără a şti cu exactitate ce a înregistrat microfonul, coordonatorii creşei au discutat cu părinţii copilului.

Părinţii celui mic au vrut să afle ce se întâmplă la creşă şi de ce băieţelul lor începea să plângă şi să îi tragă de haine de câte ori auzea că va fi lăsat acolo. După ce au ascultat înregistrările, părinţii au aflat că, la creşă, copilul lor era jignit, ameninţat, ba chiar şi învăţat, uneori, să înjure.

Copiii sunt numiţi „nesimţiţi“ sau „porci“, uneori sunt „alintaţi“ cu apelative de genul „în gâtul mă-tii, chelea mă-tii, te omor!“, iar în alte rânduri chiar învăţaţi, la rândul lor, să înjure. „Băi, dar tu eşti mare, de ce nu faci caca acolo şi faci pe tine, porcule! Eşti porc, nu tigru cum spune maică-ta, porc eşti!“, spune, conform înregistrărilor, una dintre reprezentantele creşei, care continuă „porc eşti, te caci pe tine. Păi da, uite ce urât miroşi a nespălat“, potrivit înregistrărilor.

Ulterior, femeia îi spune copilului: „Mă-ta, ce face mă-ta? În p***a mă-tii! Ia spune şi tu! Spune! Mă-ta! mă-ta, da!“, cel puţin două râsete ale unor adulte se aud în timpul acestei înşiruiri de invective, una dintre ele amuzându-se că l-a pus pe băieţel să înjure.

Îngrijitoarele care au jignit copii de la creșa au fost date afară.

Citeşte mai multe despre:   iasi
 
 
 
Loading...