Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Iași: Un medic şi mai mulţi PACIENŢI, trimişi ÎN JUDECATĂ pentru mită

Iași: Un medic şi mai mulţi PACIENŢI, trimişi ÎN JUDECATĂ pentru mită

Un articol de: - 26 Mar 2018, 12:21
Iași: Un medic şi mai mulţi PACIENŢI, trimişi ÎN JUDECATĂ pentru mită Eveniment

Un medic ieşean a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, în acelaşi dosar fiind deferiţi justiţiei şi cinci pacienţi, sub acuzaţia de dare de mită, potrivit Direcției Generale Anticorupție.

Fapta constă în aceea că, acesta, în calitate de medic primar chirurgie cardiovasculară în cadrul unei unități medicale din Iaşi, în perioada octombrie 2016 – iunie 2017, la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul B.E.V. a pretins şi primit diferite sume de bani de la mai mulţi pacienţi, în vederea îndeplinirii atribuţiilor de serviciu sau ca urmare a îndeplinirii atribuţiilor de serviciu.

Astfel, în timpul cercetărilor au fost identificate 11 situații în care medicul a pretins, în total, peste 25.000 de lei și aproape 5000 de euro de la pacienți și aparținători ai acestora pentru efectuarea unor intervenții chirurgicale. Din sumele pretinse, medicul a primit aproape 18.000 de lei și 1600 de euro, cu titlu de mită.

Ca exemplu, în luna septembrie 2016 a pretins suma de 7.000 lei unui pacient, în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale și, pentru că acesta nu avea suma de bani solicitată, a primit ulterior, printr-un intermediar, suma de 4.000 lei. De asemenea, în cursul lunii aprilie 2017 a pretins unui pacient şi fratelui acestuia, suma de 1.500 euro pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale. Deoarece cei doi nu dispuneau de această sumă de bani, a acceptat şi primit, în cursul lunii mai 2017, suma de 4.500 lei de la fratele pacientului, după ce a efectuat operația.

O situație similară s-a produs la data de 12 iunie 2017, când, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, medicul a pretins suma de 8.000 lei de la două persoane pentru a efectua o intervenţie chirurgicală asupra uneia dintre acestea, iar câteva zile mai târziu, la data de 15 iunie 2017, a primit 6.000 lei de la o pacientă pentru o operație, după ce în luna ianuarie 2017 îi pretinsese 8.000 lei.

Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 5 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, constând în aceea că au dat inculpatului B.E.V. diferite sume de bani în legătură cu serviciile medicale prestate de acesta.

În cauză au fost luate măsuri asigurătorii şi s-au formulat propuneri de luare a măsurii de siguranţă a confiscării, inclusiv a confiscării extinse.

Dosarul urmează să parcurgă procedura de cameră preliminară la Tribunalul Iaşi.

Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Stiri Iasi