Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Iași: Acoperirea pagubelor de la Institutul de Boli Cardiovasculare va costa 10 milioane de euro

Iași: Acoperirea pagubelor de la Institutul de Boli Cardiovasculare va costa 10 milioane de euro

Un articol de: - 13 Apr 2018, 19:20
Iași: Acoperirea pagubelor de la Institutul de Boli Cardiovasculare va costa 10 milioane de euro Foto: ziaruldeiasi.ro Eveniment

Pagubele produse la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași în urma incendiului de zilele trecute vor putea fi acoperite cu un cost de 10 milioane de euro. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Maricel Popa, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare (IBC), Grigore Tinică, s-au întâlnit vineri cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Sănătății Sorina Pintea. Popa susține că banii necesari reparațiilor vor veni de la Guvern, informează Știrile ProTV.

„Am discutat astăzi (vineri – n.r.) problema cu premierul şi cu ministrul Sănătăţii şi avem asigurări că Institutul de Cardiologie din Iaşi va primi finanţare prin Ordonanţă de Urgenţă în vederea refacerii după incendiu. S-au înaintat mai multe variante şi considerăm că ar fi nevoie de aproape 10 milioane de euro pentru refacerea clădirii, dar şi pentru achiziţionare de aparatură, sumă pe care Ministerul Sănătăţii a luat-o deja în calcul. Zilele viitoare se va decide de comun acord care este cea mai bună variantă dintre soluţiile prezentate”, a declarat preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

În ceea ce privește pacienții care au nevoie de internare la acest spital, președintele CJ Iași a declarat că aceștia vor fi primiți la IBC începând de sâmbătă. 
“S-a găsit o soluţie în ceea ce priveşte bolnavii cu infarct, pentru a putea fi primiţi şi trataţi încă de mâine (sâmbătă - n.r.). Se vor amenaja urgent încăperi în spaţiile care nu au fost afectate de incendiu, astfel încât actul medical să se poată desfăşura”, a mai declarat Popa.

Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi a fost afectat de un incendiu puternic în noaptea de marți spre miercuri, focul fiind stins după șase ore. Inițial, 18 pacienți au fost evacuați de la etajele superioare, ulterior fiind scoși din spital și pacienții care se aflau la etajele inferioare. 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Iasi