Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cozi de kilometri întregi în jurul raclei Sfintei Parascheva. SMURD-ul şi jandarmii au intervenit de peste 300 de ori (VIDEO)

Cozi de kilometri întregi în jurul raclei Sfintei Parascheva. SMURD-ul şi jandarmii au intervenit de peste 300 de ori (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 13 Oct 2019, 21:01
Eveniment

Pelerinii cad pe capete la cozile de kilometri întregi, în jurul raclei Sfintei Parascheva de la Iaşi. În ultimele 48 de ore, au avut loc peste 300 de intervenţii ale SMURD-ului şi jandarmilor în mijlocul credincioşilor, informează B1 TV. Lunga aşteptare, oboseala şi frigul au dus la apariţia leşinurilor şi chiar a unor probleme mai grave, precum infarcturile.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Pelerinii au pătimit din greu la pelerinajul din Iași. Credincioşii veniţi din toată ţara, dar şi din diaspora au fost nevoiţi să aştepte şi 13 ore pentru a se închina la racla în care sunt aşezate moaştele Sfintei Parascheva. Mulţi dintre oameni s-au aşezat la coadă cu noaptea în cap.

Bineînţeles că evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Sute de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Lunga așteptare, dar și oboseala și au spus cuvântul. Medicii au lucrat la foc continuu și au ajutat o mulţime de pelerini.

Medicii le recomandă pelerilor să respecte câteva reguli de bază înainte de a se aşeza coadă: „Sunt reguli elementare de a mânca, pentru că așteptarea se poate prelungi. Să nu întrerupă tratamentul pentru boli, pentru a participa la pelerinaj”.

De asemenea, medicii spun că cei care stau ore întregi la coadă trebuie să se alimenteze corespunzător, să consume băuturi calde, dar nu alcool, şi să adopte o îmbrăcăminte corespunzătoare, pentru că noaptea este frig. 

Citeşte mai multe despre:   iasi,   sfanta parascheva
 
Loading...