Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Iași: Teiul lui Eminescu, distrus din cauza ninsorii puternice

Iași: Teiul lui Eminescu, distrus din cauza ninsorii puternice

Un articol de: - 21 Apr 2017, 14:39
Foto: bzi.ro Eveniment

Ninsorile abundente și vântul au provocat distrugeri masive în tot orașul Iași.

Pe lângă cei zeci de arbori culcați la pământ, Teiul lui Eminescu din Copou a fost din nefericire afectat, potrivit BZI.

Din cauza greutății zăpezii, mai multe crengi ale vestitului copac s-au rupt.

Primarul orașului, Mihai Chirica a declarat că problema este destul de gravă cu Teiul lui Eminescu.

"Așa cum e lesne de văzut peste tot, codul portocaliu lasă urmări în tot municipiul Iași și peste tot pe unde a trecut. A nins continuu toată, noaptea grosimea strat zăpada, mai ales în zonele Bucium și Copou, a depășit 25 cm cu densitate mare, asta înseamnă 25-30 L/mp și a provocat și urmări datorită vântului în special și a volumului mare de zăpada care s-a așezat peste arbori. Au avut loc sute de căderi de arbori, dacă îi numărăm și pe cei mărunți putem vorbi de mii. S-a acționat toată noaptea, se acționează și acum, iar la stradă au fost scoase peste 70 de utilaje de intervenție. Am observat și o problemă gravă cu Teiul lui Eminescu. Am făcut evaluări împreună cu inspectorii de la Agenția de Protecție a Mediului și o să facem o scurtă intervenție de corectare a coroanei pentru a nu se duce efectiv mai jos spre tulpină", a explicat Mihai Chirica, primarul Iașului. 

Teiul lui Eminescu este unul dintre cei mai importanți arbori monument de pe teritoriul României, acesta fiind vizitat în mod regulat de turiștii iubitori de poezie.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Iasi,   ninsoare