Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ÎCCJ a decis că recuperatorii nu mai au dreptul să reprezinte în instanță băncile, firmele de leasing sau operatori de telefonie mobilă (VIDEO)

ÎCCJ a decis că recuperatorii nu mai au dreptul să reprezinte în instanță băncile, firmele de leasing sau operatori de telefonie mobilă (VIDEO)

Un articol de: - 05 Apr 2016, 09:54
Foto: bzv.ro Eveniment

Veste proastă pentru recuperatorii de creanţe şi pentru cei care vor să apeleze la serviciile acestora. Înalta Curte a stabilit că recuperatorii nu mai au dreptul să meargă în instanţă pentru a reprezenta instituţiile pentru care lucrează, fie ele bănci, firme de leasing sau operatori de telefonie mobilă, informează B1 TV. Astfel, recuperatorii nu mai au bază legală pentru recuperarea creanțelor.


”Era o decizie ce trebuia luată de mult timp pentru că s-a încălcat ani de zile Codul de Procedură Civilă în ceea ce însemna reprezentarea convențională a unei persoane juridice. Ce a stabilit ÎCCJ ieri este că cererea de chemare în judecată și rezentarea convențională a unei persoane juridice, respectiv a unei societăți bancare sau a unei firme de leasing sau orice alt creditor persoană juridică, nu se poate face prin mandatar persoană juridică.


O firmă nu poate reprezenta o altă firmă în instanță și nici chiar avocatul sau consilierul juridic al altei societăți comerciale. Majoritatea - avem 170 de recupersatori de creanțe în România - reprezentau în instanță societăți bancare, firme de leasing și așa mai departe. Lucru acesta este interzis de acum”,  a declarat avocatul Adrian Cuculis.

ÎCCJ a decis că recuperatorii nu mai au dreptul să reprezinte în instanță instituțiile pentru care lucrează

 

Citeşte mai multe despre:   ICCJ,   banci
 
 
 
Loading...