Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Interzis la proteste la Guvern. Curtea Supremă: Sancțiuni pentru manifestațiile neanunțate

Interzis la proteste la Guvern. Curtea Supremă: Sancțiuni pentru manifestațiile neanunțate

Un articol de: B1.ro - 15 Oct 2018, 14:06
Interzis la proteste la Guvern. Curtea Supremă: Sancțiuni pentru manifestațiile neanunțate Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Curtea Supremă a decis că orice persoană prezentă la un miting în faţa unei clădiri publice şi care nu a anunţat în prealabil prezenţa la protest poate fi sancţionată, informează Digi24 Judecătorii au luat această decizie după ce au fost sesizați de Curtea de Apel București, care a remarcat o practică neunitară în domediu: unele persoane erau amendate pentru participarea la proteste neautorizate, altele nu. 

Atunci când jandarmii dădeau amenzi pentru proteste în Piața Victoriei, de exemplu, așadar în proximitatea unei instituții publice, unele instanțe confirmau acele amenzi, în timp ce alte instanțe le anulau pe motiv că o piața nu face parte din incinta instituției.

Pentru că există această practică neunitară, Curtea de Apel din București a solicitat ICCJ să aprobe un recurs în interesul legii care să devină obligatoriu pentru toate instanțele. Această soluție a fost aprobată de Curtea Supremă.

Urmează ca decizia să fie motivată și publicată în Monitorul Oficial, moment în care va fi obligatorie pentru toți judecătorii.

Citeşte mai multe despre:   Curtea Suprema,   ICCJ