Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ICCJ: Mircea Diaconu, amendă de 1.000 lei, după ce s-a aflat în conflict de interese

ICCJ: Mircea Diaconu, amendă de 1.000 lei, după ce s-a aflat în conflict de interese

Un articol de: - 28 Noi 2014, 09:07
ICCJ: Mircea Diaconu, amendă de 1.000 lei, după ce s-a aflat în conflict de interese Foto: B1 TV Eveniment

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) a decis ca actorul Mircea Diaconu să fie achitat în dosarul privind conflictul de interese, relatează B1 TV.

Totuși, el trebuie să achite o amendă în valoare de 1.000 lei.

Diaconu a fost judecat pentru conflict de interese în legătură cu semnarea unor contracte de realizare de către soţia sa a unor spectacole la Teatru Nottara, unde el era director.

Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au acuzat pe Mircea Diaconu că, în calitate de director al Teatrului "C.I. Nottara", ar fi participat la negocierea condiţiilor contractuale şi apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) având ca obiect realizarea unui spectacol de către soţia sa, actriţa şi regizoarea Diana Lupescu, contract în baza căruia s-ar fi realizat în mod direct un folos material pentru aceasta.

Potrivit procurorilor, tot în calitate de director al teatrului, Diaconu ar fi participat la negocierea condiţiilor contractuale pentru punerea în scenă a altor trei spectacole, după care a semnat contractele de drepturi conexe (de autor) cu soţia sa, care urma să îndeplinească diverse funcţii (cum ar fi: regizor, scenograf, colaborator şi colaborator-actor), contracte în baza cărora s-a realizat în mod direct un folos material pentru acesta.

De asemenea, au mai arătat procurorii, la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la Teatrul "C.I. Nottara", "după ce anterior aprobase şi tematica de concurs pentru regizorul artistic şi cunoştea cu exactitate că numai soţia sa se va prezenta la această competiţie pentru promovarea în funcţie". Potrivit procurorilor, Mircea Diaconu i-a acordat calificative maxime soţiei sale, iar apoi a emis o decizie de promovare a acesteia, act administrativ în baza căruia Diana Lupescu a realizat "un folos material direct concretizat în creşterea salarială aferentă".

Citeşte mai multe despre:   Mircea Diaconu,   amenda,   conflict de interese