Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ICR: Activitatea Institutului este blocată. Victor Ponta dezinformează cu privire la bugetul ICR

ICR: Activitatea Institutului este blocată. Victor Ponta dezinformează cu privire la bugetul ICR

Un articol de: - 26 Aug 2012, 13:54
ICR: Activitatea Institutului este blocată. Victor Ponta dezinformează cu privire la bugetul ICR Eveniment

Institutul Cultural Român transmite într-un comunicat că activitatea sa a fost blocată de reducerea bugetului cu peste 30%, precizând că premierul Victor Ponta dezinformează cu privire la dimensiunea bugetului instituției.

În urma rectificării bugetare operate joi de Guvernul României, bugetul Institutului Cultural Român a fost redus cu 14.560.000 lei, de la 43 000 000 lei, ajungând astfel la 28.440.000 de lei. Scăderea are loc în condiţiile în care ICR are angajamente legale în valoare de 29.000.000 de lei, se precizează în comunicat.

„O reducere de această dimensiune a bugetului ICR blochează activitatea institutului, compromite parteneriatele aflate deja în derulare şi afectează credibilitatea instituţiei, construită cu un efort deosebit începând cu 2005. Consecinţele unei asemenea reduceri au fost expuse de conducerea ICR în cadrul unei întâlniri cu ministrul Finanţelor Publice, domnul Florin Georgescu, desfăşurate la începutul acestei luni. În pofida asigurărilor primite, reducerea de peste 30% a fost operată în şedinţa Guvernului din data de 23 august 2012”, se arată în comunicatul ICR, citat de Mediafax.

Rectificarea operată înseamnă oprirea activităţii Editurii Institutului Cultural Român şi întreruperea apariţiei prestigioasei reviste Lettre Internationale, precum şi a celor 7 reviste pe care ICR le susţine în Republica Moldova şi Ucraina.

Totodată, reprezentanţii ICR arată că prim-ministrul Victor Ponta dezinformează cu privire la bugetul ICR.

„Dezinformările din ultima perioadă îndreptate împotriva Institutului Cultural Român au inclus şi afirmaţii false referitoare la dimensiunea bugetului ICR. Acestea au continuat, în mod regretabil, în pofida precizărilor transmise de ICR şi a faptului că datele în cauză sunt publice şi pot fi verificate cu uşurinţă. Cea mai recentă declaraţie din această serie îi aparţine domnului prim-ministru Victor Ponta (emisiunea 'Sinteza zilei' Antena 3, 22 august): '(...) ştiţi că, practic, ICR are un buget mai mare decât Ministerul Culturii' - afirmaţie reprodusă şi pe site-ul Guvernului", se spune în comunicatul ICR.

Citeşte mai multe despre:   buget,   rectificare bugetara,   Victor Ponta