Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Idei pentru alegerea unei pubele sau a unui container de gunoi potrivit pentru business-ul dvs

Idei pentru alegerea unei pubele sau a unui container de gunoi potrivit pentru business-ul dvs

Un articol de: B1.ro - 21 Noi 2019, 14:21
Eveniment

Alegerea modului în care depozităm și colectăm deșeurile, precum și achiziționarea unor pubele sau containere pentru gunoi sunt subiecte importante pentru departamentele care se ocupă de partea administrativă a companiilor. Indiferent de aria de activitate, problema deșeurilor trebuie adaptată la nevoile business-ului.

Spre exemplu, este un lucru știut că industria hotelieră produce cele mai multe deșeuri. Oaspeții obișnuiți ai unui hotel produc câteva kilograme de deșeuri la fiecare ședere și mai mult de jumătate din ele reprezintă hârtie, plastic și carton. La toate acestea se mai adaugă și resturile alimentare de la restaurant. La asemenea cantități, containerele trebuie să aibă o capacitate ridicată, să fie durabile și practice, potrivite pentru o utilizare zilnică, dar cu un aspect plăcut pentru a fi integrate în decorul exterior unic al fiecărui hotel. Operatorii hotelului ar trebui să ia în considerare adoptarea unui program corespunzător de reciclare a deșeurilor.

Idei utile pentru utilizarea pubelelor și europubelelor:

●        Atunci când umpleți containerul de gunoi, asigurați-vă că acesta se închide ermetic și capacul nu este pus doar de formă. Astfel, evitați atragerea dăunătorilor și răspândirea mirosurilor neplăcute în zonă, poate chiar în clădire. Gândiți-vă cum ar fi ca cei ce vă trec pragul, fie ei angajați, parteneri, clienți sau colaboratori să se plângă de mirosul neplăcut din jurul birourilor.

●        În cazul în care considerați că europubela de gunoi sau containerul nu face față cantităților de deșeuri produse de companie, hotel sau restaurant, nu depozitați gunoaiele lângă pubelă. Astfel, riscați amenzi, împrăștierea mirosurilor neplăcute, atragerea dăunătorilor. Achiziționați containere mai mari și astfel reduceți o mulțime de alte probleme.

●        Există anumite produse ce necesită o manipulare specială și nu pot fi aruncate la întâmplare în containerele de deșeuri, pubele sau în cele de reciclare: aparate vechi, baterii, produse chimice, resturi de materiale în urma renovărilor, electronice, obiecte inflamabile, becuri fluorescente, pesticide, deșeuri periculoase și deșeuri medicale, ace și anvelope.

 

Tipuri de coșuri de gunoi, pubele și europubele, tomberoane și containere

Pentru o alegere potrivită, care să se potrivească business-ului dvs, puneți pe hârtie câteva detalii de care trebuie să țineți cont și care vă pot ajuta în întreg procesul de selecție al pubelelor de gunoi, tomberoanelor și containerelor pentru deșeuri. Trebuie să luați în considerare care este cantitatea aproximativă de deșeuri săptămânală produsă de către companie, ce tip de deșeuri produceți (alimentare, materiale de construcții etc), unde vor fi acestea amplasate și la ce temperaturi ar trebui să reziste. Condițiile climatice sunt extrem de importante deoarece, dacă sunteți amplasat într-o zonă cu diferențe mari de temperatură mai ales între zi și noapte, plasticul containerelor se poate fisura.

De asemenea, coșurile de gunoi cu scrumieră, din inox sau otel inoxidabil, sunt ideale pentru amplasarea la intrarea în spatii publice, fie că vorbim de sedii de birouri, spații comerciale, centre medicale sau hoteluri și restaurante.

Iată principalele tipuri de recipiente de colectare a deșeurilor:

●        Pubelele de gunoi sunt recomandate în zonele cu trafic mic spre mediu, unde fluxul de deșeuri este redus. Sunt ușor de întreținut și de utilizat, ocupând spațiu foarte puțin și fiind ușor de manevrat la golire.

●        Europubelele de gunoi au capacități mai mari, cum ar fi cele de 120 l. Sunt perfecte pentru a fi amplasate în zonele aglomerate, potrivite pentru clădiri de birouri, hoteluri, dar și pentru blocuri de locuințe. Au o rezistență deosebită la radiațiile ultraviolete și la temperaturile extreme (foarte scăzute sau foarte ridicate, între -40 și + 80 grade C).

●        Containerele de gunoi din material HDPE, rezistente la intemperii și raze UV, sunt necesare ca punct de colectare pentru companii, blocuri, parcuri, etc. Acestea sunt folositoare pentru că au o capacitate mare, dar și pentru că se pot diferenția și în funcție de culoare, pentru colectarea selectivă.

●        Containerele de gunoi metalice se remrcă prin rezistența lor, deoarece pot fi folosite și pentru substanțe care se pot încinge. Datorită materialelor din care sunt confecționate, sunt mai puțin predispuse la pete și la retenția mirosurilor.

Pentru algerea coșurilor de gunoi și a pubelelor sau a containerelor, specialiștii IgienaPHS vă pot ajuta cu sfaturi utile și îndrumare pas cu pas în procesul de achiziție. Simplu și eficient!

 

 
Loading...