Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment IGPR: 19 cărăuşi de bani şi 5 recrutori, identificați în România, în cadrul unei acțiuni de combatere a spălarii banilor

IGPR: 19 cărăuşi de bani şi 5 recrutori, identificați în România, în cadrul unei acțiuni de combatere a spălarii banilor

Un articol de: Beatris Ionita - 02 Dec 2020, 14:37
IGPR: 19 cărăuşi de bani şi 5 recrutori, identificați în România, în cadrul unei acțiuni de combatere a spălarii banilor Sursa foto: Facebook/ Politia Romana Eveniment

Poliţia Română, alături de poliţiştii din alte 25 de state şi Europol, au acţionat în cadrul unei operaţiuni internaţionale de prevenire şi combatere a activităţii cărăuşilor de bani, în perioada septembrie - noiembrie.

Potrivit unui comunicat emis de IGPR, mirecuri, În România, în această perioadă, au fost identificaţi 19 cărăuşi de bani şi 5 recrutori. De asemenea, au fost depistate 310 tranzacţii suspecte, în valoare de 700.000 de euro. Pentru documentarea activităţilor ilicite, au fost iniţiate 41 de investigaţii şi au fost efectuate 24 de percheziţii, iar 7 persoane au fost arestate şi 2 plasate sub control judiciar.

 

Cărăușii de bani sunt persoane care, adesea fără să-și dea seama, au fost recrutate de organizații infracționale ca...

Posted by Politia Romana on Wednesday, 2 December 2020

 

Peste 1500 de investigații, la nivel modial

 

La nivel mondial, au fost despistate 5.000 de tranzacţii frauduloase, prevenindu-se astfel o pierdere totală estimată la 33,5 milioane de euro.

În cadrul celor 1.529 de investigaţii efectuate au fost depistați 4.031 de cărăuşi de bani şi 227 de recrutori, iar 422 de persoane au fost arestate în întreaga lume.


Campanie împotriva rețelelor de cărăuşi de bani

 

În acestă perioadă, autoritățile române în colaborare cu cele internaționale şi instituţii financiare, lansează campania #DontBeaMule, pentru a informa publicul cu privire la riscurile reţelelor de cărăuşi de bani. Proiectul are ca scop informarea publicului cu privire la modul în care operează infractorii, ce se poate face pentru a evita implicarea în astfel de fapte şi care sunt consecinţele pentru cei care devin cărăuşi de bani.
 Campania de desfășoară în Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Elveţia, Slovenia, Slovacia, Regatul Unit şi Statele Unite. A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   IGPR,   spalare de bani,   Europol