Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment IGSU: Au fost localizate și lichidate 180 de incendii de vegetație și fond forestier în ultimele 24 de ore

IGSU: Au fost localizate și lichidate 180 de incendii de vegetație și fond forestier în ultimele 24 de ore

Un articol de: - 27 Aug 2012, 16:47
IGSU: Au fost localizate și lichidate 180 de incendii de vegetație și fond forestier în ultimele 24 de ore Foto: ziare.com Eveniment

Inspectoratul Genral pentru Situații de Urgență informează, luni după-amiază, că în ultimele 24 de ore pompierii au localizat și lichidat 180 de incendii de vegetație uscată și fond forestier. Pentru acesta, a fost necesară intervenția a peste 1.300 de pompieri, în 37 de județe ale țării.

Nu toate incendiile, cauzate de seceta și temperaturile extreme din acest weekend, au fost lichidate, relatează Mediafax. Astfel, în județul Argeș, pompierii militari acționează încă în zona golului alpin din Muntele Podeanu. Cel mai grav este că flăcările s-ar putea extinde din cauza schimbării direcției vântului și a curenților care există în zonă. Până acum, acest incendiu a afectat 42 de hectare.

De asemenea, nici incendiul izbucnit pe Vârful Gutâiul Mare din Masivul Gutâi (județul Maramureș) nu a fost stins. Peste 170 de persoane au fost mobilizate pentru a localiza și lichida acest incendiu, care îndepărtează elementele combustibile din zonă și execută fâșii de protecție la baza muntelui.

Alte incendii de vegetație uscată și fond forestier ard la ora transmiterii acestei știri în Buzău și Botoșani. În Buzău, peste 120 de pompieri militari, lucrători silvici și localnici încearcă să stingă incendiul produs în Masivul Penteleu, Punctul „Crucea Feții,” comuna Gura Teghii, care se manifestă pe 117 hectare. În Harghita, ard în jur de 35 de hectare de pădure de conifere și rășinoase din stațiunea Harghita-Băi.

Iar în Botoșani, comuna Lunca, au ars 70 de hectare de vegetație uscată, fiind afectată parțial și locuința unui bătrân, dar acest incendiu a fost stins de către pompierii militari și civili, ajutați de cetățeni. Aici, exista riscul ca flăcările să se propage și la alte gospodării.

Citeşte mai multe despre:   incendiu,   pompier,   Stiri Arges,   Stiri Maramures,   Stiri Buzau,   Stiri Botosani,   Harghita