Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCLUSIV // IGSU, precizări despre mesajele RO-ALERT: A fost transmisă o singură avertizare. În cazul telefoanelor cu un anumit sistem de operare se primește repetitiv. Mesajul va fi primit din trei în trei ore, până se termină valabilitatea

EXCLUSIV // IGSU, precizări despre mesajele RO-ALERT: A fost transmisă o singură avertizare. În cazul telefoanelor cu un anumit sistem de operare se primește repetitiv. Mesajul va fi primit din trei în trei ore, până se termină valabilitatea

Un articol de: George Forcoș - 20 Oct 2020, 14:58
EXCLUSIV // IGSU, precizări despre mesajele RO-ALERT: A fost transmisă o singură avertizare. În cazul telefoanelor cu un anumit sistem de operare se primește repetitiv. Mesajul va fi primit din trei în trei ore, până se termină valabilitatea sursa foto: pixabay Eveniment

EXCLUSIV // În contextul în care incidența infectării cu noul coronavirus a depășit pragul de trei cazuri la mia de locuitori în Capitală, autoritățile au avertizat populația printr-un mesaj RO-ALERT, prin intermediul căruia sunt transmise informații despre răspândirea accelerată a infectărilor în municipiul București, dar și despre măsurile care au intrat în vigoare. Mesajul în limba română a fost urmat la scurt timp de un mesaj în limba engleză.

Având în vedere că în anumite cazuri avertismentul RO-ALERT a fost transmis în mod repetat, pe rețelele de socializare au existat voci nemulțumite care au interpretat alerta autorităților ca o încercare de a panica populația.   

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgenă (IGSU) a precizat pentru B1.RO că mesajul RO-ALERT a fost emis ca urmare a deciziei Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Autoritățile au decis transmiterea unui singur mesaj, însă din cauza sistemului de operare iOS  este posibil ca unele persoane să îl primească în mod repetat, din trei în trei ore.

Prin urmare cei care au un telefon cu sistem de operare iOS au primit primul mesaj RO-ALERT în jurul orei 11. A urmat un al doilea mesaj în jurul orei 14 și ar urma să mai primească aceeași avertizare în jurul orei 17, urmând ca valabilitatea mesajului să expire.

“Aceste alerte au fost transmise și alte orașe, încă de săptămâna trecută și vor fi transmise în continuare acolo unde este cazul.

Mesajul a fost transmis astăzi o singură dată, doar că în cazul unui anumit tip de telefon cu un sistem de operare iOS îl primește repetitiv pe toată durata de valabilitate a mesajului, adică până la ora 17. Mesajul va fi primit din trei în trei ore, că așa este sistemul de operare al telefonului setat. Dacă mesajul a fost primit prima dată la ora 11, va mai fi primit peste trei ore, deci la ora 14 și încă o dată la ora 17. Ulterior expiră valabilitatea mesajului și nici posibilitatea de a-l mai primi. Asta este o particularitate pentru telefoanele cu sistemul de operare iOS”, a declarat purtătorul de cuvânt al IGSU, Maior Marin Adrian.