Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment IGSU: România nu va fi afectată de consecinţele radiologice ale evenimentelor din Japonia

IGSU: România nu va fi afectată de consecinţele radiologice ale evenimentelor din Japonia

Un articol de: - 19 Mar 2011, 15:02
IGSU: România nu va fi afectată de consecinţele radiologice ale evenimentelor din Japonia Foto: greenpeace.org Eveniment

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunţă că, în urma expertizelor sale, România este în afara zonei de risc în ceea ce privește radiaţiile emise de explozia petrecută la centrala nucleară de la Fukushima.

Din analizele făcute până în prezent de experţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu, pe teritoriul României nu pot exista niciun fel de consecinţe radiologice pentru populaţie sau pentru mediu, în urma evenimentelor din ultima săptămână din Japonia, informează IGSU, citat de Mediafax.

Vineri, oficialii IGSU au discutat aceste probleme în cadrul unei întâlniri la nivel de experţi ai structurilor din Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, cu responsabilităţi în caz de accident nuclear şi urgenţă radiologică. La întâlnire au participat reprezentanți ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), Ministerului Sănătăţii, Ministerului Mediului şi Pădurilor, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naţionale, Centrului de Situaţii al Guvernului, Autorității Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Agenţiei Nucleare şi pentru Deşeuri Radioactive, se arată într-un comunicat de presă al IGSU.

În cadrul reuniunii, s-a hotărât ca relaţia cu mass-media să fie asigurată prin CNCAN, celelalte instituţii fiind abilitate să furnizeze informaţii din domeniul pe care îl gestionează.

În acest moment, situația este stabilă la toate cele 6 unități ale centralei nucleare de la Fukushima, nefiind înregistrate alte incidente. Ultimele valori ale radioactivității mediului înregistrate în orașele aflate pe o rază de 200 km de centrala de la Fukushima-Daiichi se situează în limita de variație a fondului natural de radiații, informează raportul.

Citeşte mai multe despre:   radiatii,   centrala nucleara