Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment IKEA retrage de pe piață tarta cu rubarbă din cauza unei omisiuni de etichetare

IKEA retrage de pe piață tarta cu rubarbă din cauza unei omisiuni de etichetare

Un articol de: - 26 Sep 2013, 12:34
IKEA retrage de pe piață tarta cu rubarbă din cauza unei omisiuni de etichetare Eveniment

Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa își invită clienții care au achiziționat tarta cu rubarbă „PAJ RABARBER” din Magazinul cu Delicatese Suedeze IKEA să o returneze pentru a primi integral înapoi suma plătită, pentru că s-a produs o omisiune pe lista de ingrediente.

Compania anunță că din lista ingredientelor în limba finlandeză enumerate pe eticheta produsului a fost omis praful de ou. Acesta este un factor alergen ce poate declanșa reacții consumatorilor care suferă de intoleranță la ou, informează compania.

Lista ingredientelor în limba română este completă, praful de ou fiind menționat pe etichetă.

Deși magazinul IKEA din Băneasa nu a înregistrat nicio plângere referitoare la etichetarea produsului PAJ RABARBER, iar eroarea nu face referire la traducerea listei de ingrediente în limba română, compania a decis rechemarea acestui produs și de pe piața din România.

„Pe 18 septembrie, un client alergic la ou a cumpărat o tartă cu rubarbă dintr-un magazin IKEA din Suedia. El a revenit a doua zi cu produsul la magazinul respectiv, iar pe 20 septembrie produsul din loturile cu traducerea etichetei incompletă în limba finlandeză a fost deja retras de la vânzare”, se arată într-un comunicat transmis joi de IKEA.

Etichetarea greșită a acestui produs în limba finlandeză a fost identificată în următoarele țări: Finlanda, Suedia, Norvegia, Germania, Austria, Rusia, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Lituania, Thailanda, Singapore și în România.

Clienţii care au achiziționat produsul sunt invitaţi la departamentul de Relaţii cu Clienţii din magazinul IKEA pentru a-l returna şi a-şi primi banii înapoi, începând  de astăzi, 26 septembrie 2013.

Citeşte mai multe despre:   Ikea