Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ilie Năstase vrea referendum pentru scoaterea unui cuvânt din limba română

Ilie Năstase vrea referendum pentru scoaterea unui cuvânt din limba română

Un articol de: - 20 Iul 2016, 16:58
Ilie Năstase vrea referendum pentru scoaterea unui cuvânt din limba română Eveniment

Ilie Năstase propune un referendum pentru scoaterea unui cuvânt din limba română. La împlinirea vârstei de 70 de ani, marți, fostul tenismen a declarat că își dorește, printre altele, să fie eliminată cerșetoria, cuvândul rusesc "DA" să fie înlocuit cu "SI" și mai vrea ca numele mari ale sportului românesc să fie respectate în România.

"Ce-şi doreşte Ilie nu e ceva imposibil. Ba chiar se poate realiza", scrie prosport.ro.

1. "În domeniul sportului... am fost la Budapesta, am văzut o sală incredibilă. Să se pună şi numele meu unei săli de sport sau unei arene de tenis. Pe noi ne-au dat afară de la Arenele BNR, ungurii i-au dat 16 milioane de dolari domnului Ţiriac pentru turneu"

2. "Mi-aş dori ca Nadia Comăneci să aibă o sală care să-i poarte numele, chiar dacă locuieşte în America. E mai româncă decât mine Nadia"

3. "Vreau ca unul dintre stadioanele României să se numească Gheorghe Hagi"

4. "Mi-aş dori ca bugetul pentru sport să fie mai mare ca bugetul pentru sănătate, pentru că dacă faci sport, eşti sănătos!"

5. "Mi-aş dori un referendum în care noi să scoatem din limba română cuvântul rusesc DA şi să-l înlocuim cu SI! Nu ştiu ce caută cuvântul DA în limba română!"

6. "Aş vrea un referendum să se facă o lege contra cerşitului. Nu contra oamenilor bătrâni, ci a minorilor! Nu vedeţi un copil în toată lumea cerşind! La noi sunt folosiţi şi asta mă deranjează foarte tare"

7. "Aş dori să aflu exact adevărul despre Revoluţia din România. Mă zgârie mai mult pe inimă decât la cap această problemă"L-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet

Citeşte mai multe despre:   Ilie Nastase,   tenismen