Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ilie Sârbu, despre acuzațiile DNA: Nu sunt implicat în dosarul retrocedărilor de terenuri din Brașov

Ilie Sârbu, despre acuzațiile DNA: Nu sunt implicat în dosarul retrocedărilor de terenuri din Brașov

Un articol de: - 20 Oct 2014, 20:02
Ilie Sârbu, despre acuzațiile DNA: Nu sunt implicat în dosarul retrocedărilor de terenuri din Brașov Eveniment

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, spune că nu este implicat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din județul Brașov, arătând că el personal a fost foarte "prudent" și că Viorel Hrebenciuc nu are cu el "așa o relație de prietenie cum avea cu alți colegi". Sârbu a susținut că el a fost "doar menționat de terțe persoane" în dosarul de la DNA legat de retrocedări.

"Influența politică, dacă am folosit-o, lucrul ăsta nu s-a văzut. Știți bine că de fapt nu s-a pus posesie, au fost două hotărâri ale două Curți de apel, nimeni nu le-a aplicat, dar asta e problema instanțelor să decidă (...) N-am nicio emoție, fiindcă nu am cum să fiu implicat până la urmă în acest caz și își vor da seama. Cum își vor da seama? Din ceea ce spune domnul Hrebenciuc, din ceea ce spune domnul Crăciunescu, că ei sunt de fapt cheia problemei. Dacă domnul Hrebenciuc spune «Da, dom’le, am discutat cu Sârbu». Nu a discutat. Dacă domnul Crăciunescu spune «Da, Sârbu a venit și mi-a spus, au făcut...». Nu am făcut lucrul ăsta. Nu fac lucrul ăsta. Sunt prudent, mai ales în perioada asta. Vă dați seama cât de prudent am fost. Și totuși am apărut, nu fac niciun reproș nimănui, așa-i viața", a spus liderul senatorilor PSD, citat de Mediafax.

Sârbu a admis că este prieten cu directorul Romsilva, dar a precizat că i-a spus acestuia doar să aibă grijă "de ceea ce se întâmplă pe domeniul retrocedărilor". "Toate discuțiile pe care le-am avut noi, și nu ascund lucrul ăsta, că sunt prieten cu el, au fost să aibă mare grijă de ceea ce se întâmplă pe domeniul retrocedărilor", a declarat Sârbu.

Liderul senatorilor PSD a afirmat că personal nu a discutat cu Viorel Hrebenciuc "nici înainte, nici după". "Nu însemna că dacă am discutat și făceam ceva, dar nu mi-a cerut omul ăsta. Niciodată nu m-a întrebat", a spus Sârbu.

Întrebat dacă de săptămâna trecută a mai discutat cu Hrebenciuc. Sârbu a spus: "Nu, nu am vorbit. Nu vorbeam foarte des, acuma nu. Nu vreau să spun lucrul ăsta fiindcă am ajuns în situația dată, dar nu prea vorbeam, nu aveam noi așa o relație de prietenie cum avea cu alți colegi".

Şeful Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a fost abordat de Viorel Hrebenciuc, Dan Bengescu şi Sorin Iacob, cu sprijinul lui Aurel Olari, să achiziţioneze din bani publici o moşie a lui Paltin Sturdza, aflată în apropierea Aeroportului Suceava, potrivit procurorilor DNA.


Citeşte mai multe despre:   Ilie Sarbu,   Viorel Hrebenciuc,   Dan sova