Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ion Iliescu își face un nou partid? Mutări incredibile la Institutul Revoluției Române, condus acum de Voican Voiculescu, acuzat de crime împotriva umanităţii

Ion Iliescu își face un nou partid? Mutări incredibile la Institutul Revoluției Române, condus acum de Voican Voiculescu, acuzat de crime împotriva umanităţii

Un articol de: B1.ro - 02 Apr 2018, 19:15
Ion Iliescu își face un nou partid? Mutări incredibile la Institutul Revoluției Române, condus acum de Voican Voiculescu, acuzat de crime împotriva umanităţii Eveniment

Claudiu Iordache a fost înlăturat de la conducerea Institutului Revoluției Române cu mult înainte de încheierea mandatului și înlocuit cu Gelu Voican Voiculescu, la insistențele lui Ion Iliescu

Într-o scrisoare deschisă, Claudiu Iordache i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis să intervină pentru a opri confiscarea IRR de către un grup care "încearcă să deturneze programele sale de cercetare și bugetul instituției".

Iordache scrie că mai mulți membri ai Colegiului Național al IRR ar fi forțat înființarea unei Comisii de analiză, care a "somat abuziv Institutul să-i pună la dispoziție acte și documente din departamentele financiar-contabil și personal", scopul real urmărit fiind "de a-l îndepărta pe Directorul General, care se împotrivește semnării unui protocol de așa zisă colaborare cu o Asociație, încă neînființată, numită 'Revolutia 30', gândită să preia prerogativele Institutului și a beneficia nelegal de sediul și bugetul său".

Iordache nu a vrut să se întâmple acest lucru, iar în 30 martie a fost demis de Colegiu și înlocuit cu Voican Voiculescu. Ulterior, Iordache și-a dat demisia din Colegiu. 

"A existat un scop nici macar ascuns: incercarea de a acapara resursele, sediul si activitatea de cercetare a IRRD pentru a le pune la dispozitia unei Asociatii 'Revolutia 30', ce ar urma, in anul aniversar 2019, sa faca trecerea spre un partid al 'fostilor' din jurul presedintelui Iliescu! Am cautat continuu sa nu permit deriva unui Institut de cercetare istorica inspre o oficina politica!", acuză Claudiu Iordache, pe blog. 

De altfel, Adevărul a publicat o stenogramă a unei ședințe din 9 martie, în care grupul format din Gelu Voican Voiculescu, Cazimir Ionescu, Răzvan Theodorescu și Emil Cutean, toți apropiați ai PSD, l-a acuzat pe Claudiu Iordache că a depus acte false la Curtea de Conturi, încercând astfel să-l șantajeze. Iordache a mai scris pe blog că președintele IRR, Ion Iliescu, l-a pus pe Octavian Stireanu să discute cu el despre Asociația "Revoluția 30".

"Citind documentele am inteles ce se doreste a fi aceasta Asociatie, care practic urma sa confiste Institutul, sa-i preia prerogativele si sa-i acceseze resursele. Opozitia mea la subordonarea Institutului de catre Asociatia 'Revolutia 30' a fost ceea ce a declansat atacul final al Grupului de Bucuresti", mai continuă Iordache.

Pe 30 martie, Gelu Voican Voiculescu a fost numit în funcția de director general. Asta deși este cercetat în dosarul Mineriadei pentru crime împotriva umanităţii, iar mandatul lui Claudiu Iordache expiră abia în 2019. 

”Domnule Președinte al României, solicit totodată intervenția dumneavoastră grabnică pentru deschiderea unei anchete prezidențiale privind verificarea adevăratelor merite dovedite în Revoluția Română ale tuturor celor ce formează astăzi Colegiul Național IRRD, urmând a fi decisă înlocuirea celor aflați cel puțin în impostură morală în componența acestui Colegiu!”, solicită Claudiu Iordache în scrisoarea deschisă adresată președintelui Klaus Iohannis. 
 Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Citeşte mai multe despre:   Ion Iliescu,   Gelu Voican Voiculescu,   Institutul Revolutiei Romane