Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Imagini de colecție cu parașutiștii români din Afganistan: Cum apără „Vulturii Negri” interesele României, la peste 4.000 de kilometri depărtare de țară (VIDEO)

Imagini de colecție cu parașutiștii români din Afganistan: Cum apără „Vulturii Negri” interesele României, la peste 4.000 de kilometri depărtare de țară (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 13 Dec 2019, 21:28
Eveniment

Ministerul Apărării Naționale a publicat, vineri seară, un filmuleț special cu militarii români dislocați în Afganistan. Este vorba despre Batalionul 495 Protecția Forței „Vulturii Negri”, primul efectiv de parașutiști care își lua în primire aria de responsabilitate în Baza Aeriană Kandahar.

„Parașutiștii nu lasă pe nimeni în urmă!”, scrie MApN, în descrierea clipului, menționând că „Vulturii Negri” mai au trei luni până când vor reveni în România.

Parașutiștii, care apără România și interesele ei la peste 4.000 de kilometri de țară, au plecat în Afganistan, cu o singură misiune: protecția forței, după cum o sugerează și denumirea. Operațiunea este concretizată prin împiedicarea, descurajarea și contracararea atacurilor insurgente cu rachete executate din exteriorul bazei, prin asigurarea accesului permanent al persoanelor și vehiculelor în bază, precum și prin transportul, escorta și protecția echipelor de consilieri și intructori ai forțelor de coaliție, care desfășoară activități de mentorizare a forțelor de securitate afgane în diferite baze, mai mult sau mai puțin apropiate.

„Conduc și comand militari, cu un nivel ridicat al pregătirii pentru teatrul de operații, și, până în acest moment, constatăm că suntem pe direcția care trebuie. Toate acțiunile pe care le desfășurăm le desfășurăm în parteneriat cu partenerul, fie că vorbim de forțe ale partenerului american, fie că vorbim despre capabilități care ne sunt puse la dispoziția noastră. Beneficiem de o conlucrare foarte strânsă. Avem avantajul faptului că, în acest moment, în Baza Aeriană Kandahar, alături de noi își desfășoară activitatea efective din Divizia 82 Aerportată - sunt parașutiști ca și noi. Am găsit multe subiecte comune, elemente de discuție și cred că acesta este unul dintre factorii care ne duce spre succes în ceea ce privește colaborarea cu forțele armate americane”, a afirmat locotenent-colonel Cezar Cucoș, comandantul Batalionului 495 Protecția Forței „Vulturii Negri”.

 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Apararii Nationale
 
Loading...