Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Imagini de la capturarea în România a lui Carlos Ruben Ramirez, mexican acuzat de mai multe asasinate și lider într-unul dintre cele mai violente carteluri de droguri (VIDEO)

Imagini de la capturarea în România a lui Carlos Ruben Ramirez, mexican acuzat de mai multe asasinate și lider într-unul dintre cele mai violente carteluri de droguri (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 21 Feb 2021, 20:19
Imagini de la capturarea în România a lui Carlos Ruben Ramirez, mexican acuzat de mai multe asasinate și lider într-unul dintre cele mai violente carteluri de droguri (VIDEO) Eveniment

Procurorii de la crimă organizată au făcut publice informaţiile şi imaginile de la arestarea unuia dintre cei mai periculoşi şefi ai cartelului mexican Jalisco Nueva Generacion. Individul a fost arestat anul trecut în martie şi extrădat patru luni mai târziu, informează B1 TV. 

 

Carlos Ruben Ramirez, mexicanul extrădat în SUA, pregătea în România o operaţiune de trafic de cocaină

 

Carlos Ruben Ramirez, mexicanul prins în România şi extrădat, este nimeni altul decât mâna dreaptă a liderului temutului cartel Jalisco Nueva Generation, Nemesio Oseguera Ramos Cervantes, cunoscut sub numele de ”El Mencho”.

Iar în ţara noastră avea o misiune bine stabilită. Pregătea o operaţiune de trafic de cocaină prin portul Constanţa. Sute de kilograme de droguri voia să introducă în România cartelul mexican.

Însă, pe 20 martie anul trecut, Carlos Ruben Ramirez a fost prins în cadrul unei operaţiuni denumită ”Phyton”, care s-a desfăşurat în paralel în mai multe state ale lumii, unde cartelul are întinse tentaculele. Iar în iulie a fost extrădat în SUA, unde era căutat pentru mai multe infracţiuni, începând de la spălare de bani şi până la trafic de droguri de mare risc. 

De asemenea, Ramirez este suspectat că a luat parte la mai multe asasinate.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

 

Cartelul în care activa Ramirez, unul dintre cele mai violente din Mexic

 

De altfel, cartelul Jalisco Nueva Generation este unul dintre cele mai violente carteluri de pe continentul american, având la activ zeci de atentate şi asasinate, atât pe teritoriul Mexicului, unde s-a războit cu alte carteluri şi cu poliţia naţională, dar şi în Statele Unite.

Gruparea criminală a intrat prima dată în atenţia publică în iunie 2009, atunci când autoritățile mexicane au descoperit, într-un camion abandonat în Cancún, cadavrele a trei bărbați cu mesajul: ”Suntem noul grup CJNG”.

În primăvara anului 2011, cartelul a declarat război tuturor celorlalte carteluri mexicane, iar din acel moment, cartelul a revendicat mai multe masacre. Este cazul celui de la Veracruz, unde, în septembrie 2011, au fost găsite 35 de cadavre lângă un centru comercial din Boca del Río.

În octombrie același an, organizaţia criminală revendică moartea a încă 67 de persoane în Veracruz. Au urmat, apoi, alte episoade sângeroase: 16 morți în decembrie 2011, alte 15 cadavre găsite în gropi comune în februarie 2012, dar și 5 jurnaliști uciși în acel an.

În timp, Jalisco Nueva Generación și-a extins tentaculele dincolo de granițele Mexicului, ajungând chiar până în Noua Zeelandă. 

 

Recompensă imensă pentru prinderea lui Nemesio Cervantes

 

Iar autorităţile americane îl caută încă pe şeful cartelului. 10 milioane de dolari au pus autorităţile americane recompensă pe capul lui Nemesio Oseguera Ramos Cervantes. 

În 2020, fiul său, Ruben Oseguera Gonzalez, zis ”Menchito”, nimeni altul decât al doilea la comandă în cartelul Jalisco Nueva Generation, a fost reținut și extrădat în SUA. La fel și Jessica Johanna Oseguera Gonzalez, fiica lui Nemesio. 

Ambii copii ai lui El Mencho sunt acuzați de trafic de droguri.