Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Imagini de la protestul subteran din Roşia Montană: Minerii amenință că vor intra în greva foamei (VIDEO)

Imagini de la protestul subteran din Roşia Montană: Minerii amenință că vor intra în greva foamei (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 12 Sep 2013, 16:02
Imagini de la protestul subteran din Roşia Montană: Minerii amenință că vor intra în greva foamei (VIDEO) Eveniment

În timp ce liderii politici îşi aruncă unul altuia responsabilitatea, minerii blocaţi în subteran încă de miercuri dimineaţă la exploatarea minieră Roşia Montană refuză să iasă la suprafaţă. În plus, oratcii ameninţă că vor intra în greva foamei, dacă nu le vor fi rezolvate revendicările.

În paralel, mai mulţi oameni au protestat, miercuri noapte, la intrarea în mină. Mienerii de la suprafaţă s-au solidarizat cu cei din subteran şi susţin că sunt gata să coboare şi ei în mină dacă este cazul.

Cei 22 de mineri stau de mai bine de 24 de ore în mina de la Roşia Montană. Deşi unii dintre ei au început să acuze probleme medicale, minerii refuză să iasă din mină până când autorităţile nu vor veni să le asculte revendicările.

Minerii de la suprafaţă s-au solidarizat cu minerii din subteran şi spun că vor intrra si ei în mină dacă va fi nevoie.

”Deocamdată nu știm nimic, azi-noapte am plecat la ora 12:00 de aici. Ei erau încă în mină, hotărâți să rămână acolo, până când revendicările lor vor fi rezolvate. Alți mineri sunt pregătiți să intre. 60 mai sunt încă, plus noi cei de aici, dacă va fi nevoie, vom intra și noi. Și atunci vreau să văd dacă domnul Crin și ceilalți, își vor asuma posibila moarte a vreunuia dintre noi și nu exagerez deloc”, a declarat unul dintre protestatari.

Imagini cu minerii care protestează în subteran la Roșia Montană
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Rosia Montana,   greva foamei