Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Imagini dezolante dintr-un spital din Timişoara: Cum motivează autorităţile mizeria incredibilă din saloane (FOTO, VIDEO)

Imagini dezolante dintr-un spital din Timişoara: Cum motivează autorităţile mizeria incredibilă din saloane (FOTO, VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 04 Feb 2018, 15:35
Eveniment

Imagini revoltătoare la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara. Pereţi plini de mucegai, lenjerie murdară, mobilier ruginit şi cearşafuri prinse în geam. În asemenea condiţii demne de lumea a treia stau pacienţii care vin aici să îşi recapete sănătatea. Vorbim despre o unitate medicală care acum câţiva ani a fost la un pas sa fie închisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii tot din cauza condiţiilor improprii în care erau tratati pacienţii. Luaţi la intrebari, cei cu putere de decizie dau din umeri şi recunosc cu jumătate de gură: imaginile reprezintă o tristă realitate a sistemului nostru sanitar. 

Un salon de spital sau o cameră dintr-un lagăr de concentrare? Mare diferenta n-ar fi. Imagini înfiorătoare din Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara au fost publicate pe un site de socializare. Pereţii sunt plini de pete de igrasie, mobilierul se afla într-o stare de degradare ce nu poate fi descrisă în cuvinte iar lenjeria de pe pat este plină de pete de murdărie.

Pacientii n-au nici măcar perdele la geamuri. În saloane, ferestrele sunt acoperite cu cearşafuri, iar bolnavii sunt îngrămădiţi unii peste alţii. Unul dintre pacienţi, un bătrân încearcă să îşi facă o minimă toaletă, într-un loc în care igienă lasă de dorit. 

Imagini dezolante dintr-un spital din Timişoara: Cum motivează autorităţile mizeria incredibilă din saloane

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Iar la întrebarea cum este posibil ca un salon de spital din secolul 21 să arate aşa, autorităţile vin cu un răspuns şocant şi dau vina pe predecesorii lor. 

"Spitalul de Boli Infecţioase a fost lăsat să intre în paragină apropae jumătate de secol timp în care nu s-a investit nimic. Imaginile sunt din saloane în care doar parţial s-a apucat să se facă renovarea, s-au schimbat uşi, geamuri, s-au razuit pereţii în vederea zugrăvirii, dar încă nu sunt zugrăviţi şi mobilierul nu este schimbat. Imaginile acestea reprezintă o tristă realitate", a afirmat Nicolae Robu, primarul din Timişoara.

Acum după apariţia noilor imagini cu condiţiile dezolante din spital primarul din Timişoara ridică din umeri şi promite o anchetă. 

"Din păcate aşa am fost informat de conducerea spitalului că nu au existat posibilităţi de relocare a bolnavilor astfel că lucrările se fac cu bolnavii în spital", a declarat Nicolae Robu

Reprezentanţii spitalului se apără și spun că întreaga unitate se află în proces de renovare, însă numărul mare de bolnavi îi obligă să interneze pacienţi şi în saloanele care încă nu au fost refăcute.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Voichiţa Lăzureanu, a declarat că paturile nu sunt murdare, aşa cum se vede în imagini, ci sunt doar foarte vechi, susţinând că femeia care a postat imaginile a făcut fotografiile din "cel mai urât unghi".

Foto: Anamaria Czap / Facebook.

"După 40 de ani, în sfârşit avem fonduri alocate şi se renovează spitalul. S-au pus peste tot uşi şi geamuri, dar încă sunt saloane care nu au apucat să fie renovate complet, să fie şi zugrăvite. S-a renovat parterul complet, acum se renovează jumătete din etajul întâi, jumătate din etaj este efectiv închis, acolo se lucrează acum şi nu se poate sta. În celalalte saloane care încă nu au fost renovate, din nefericire, mai sunt cazaţi pacienţi, pentru că nu avem unde să- i punem şi nici unde să-i trimitem, pentru că suntem singurul spital cu acest profil din vestul ţării. Şi patul pare murdar, dar nu este murdar, este foarte vechi. După ce se termină renovarea faptică, vor veni şi paturi noi. Acestea sunt venite doar în saloanele renovate. Nu negăm că există aceste saloane, însă e foarte frustrant pentru noi, când ştim că după atâţia ani, în sfârşit se face ceva, se arunca cu noroi. Femeia aceea care a postat a văzut că se lucrează, că sunt sunt muncitori acolo. A făcut acea poză din cel mai urât unghi. Nu se vede că şi acolo s-au înlocuit uşile şi geamurile şi că urmează să se zugravească”, a declarat, pentru news.ro, Voichiţa Lăzureanu.

Nu este prima dată când Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara este în mijlocul unui scandal.  În urmă cu trei ani, mai multe poze în care se vedeau pereţi plini de mucegai, duşuri defecte şi insalubre, gândaci plimbându-se în voie prin saloane au fost publicate pe un site de socializare. 

De altfel unitatea medicală a fost pe punctul de a-și pierde acreditarea, după ce oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au constatat, în urma unui control, că bolnavii de TBC din spital stau pe acelaşi palier cu pacienţii care sufereau de alte afecţiuni pneumologice.
 

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Robu
 
 
 
Loading...