Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Imagini tulburătoare: Un urs care a stat 20 de ani în cușcă se învârte în cerc, deși acum e liber (VIDEO)

Imagini tulburătoare: Un urs care a stat 20 de ani în cușcă se învârte în cerc, deși acum e liber (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 17 Ian 2021, 18:58
Imagini tulburătoare: Un urs care a stat 20 de ani în cușcă se învârte în cerc, deși acum e liber (VIDEO) Eveniment

Imagini tulburătoare cu un urs care a fost captiv 20 de ani la grădina zoologică din Piatra Neamț. Deși a fost lăsat în libertate acum aproximativ șase ani, în cadrul unei rezervații naturale, acesta continuă sa se comporte ca și cum se află încă inchis, învârtindu-se obsesiv în cerc ore în șir. 

 

Un urs care a stat 20 de ani în cușcă se învârte în cerc, deși acum e liber

 

Imaginile tulburătoare cu ursul Ina au fost făcute publice de către un ONG care a filmat bietul animal.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

„Timp de 20 de ani, Ina a avut parte de jumătate de piscină, jumătate de adăpost şi jumătate din spaţiul de plimbare. Practic, a trăit doar pe jumătate la Grădina zoo din Piatra Neamţ - la propriu şi la figurat. A împărţit cu sora ei, Anca, un singur ţarc. Acesta era prevăzut cu un singur bazin de apă, un singur bârlog şi un singur teren „de plimbare", iar ursoaicele erau… două. Unica soluţie găsită de administrator a fost preluată din şah - o rocadă săptămânală între cele două surori”, a susținut, într-o postare pe Facebook, scriitoarea Petronela Rotar.

Aceasta a făcut o paralelă cu victimele violențelor din familie: „Cînd vă mai întrebați de ce o femeie abuzată nu pleacă de lîngă abuzator, de exemplu, amintiți-vă de imaginea asta. Libertatea, fericirea, puterea sînt noțiuni subiective, iluzii ale minții noastre - iar adevărurile noastre subiective pot fi extrem de diferite de realitatea obiectivă. Din fericire, noi, oamenii, avem la îndemînă instrumente pentru a dezînvăța și a reînvăța. (...) Ca ea sîntem mulți dintre noi - captivi în cuști imaginare, dar pe care creierul nostru le percepe drept foarte reale”.
 

Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!