Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Îmbulzeală la Bursa locurilor de muncă de la Piteşti. Peste 2.000 de persoane prezente

Îmbulzeală la Bursa locurilor de muncă de la Piteşti. Peste 2.000 de persoane prezente

Un articol de: - 27 Mai 2011, 13:22
Îmbulzeală la Bursa locurilor de muncă de la Piteşti. Peste 2.000 de persoane prezente Foto: adevarul.ro Eveniment

Peste 2.000 de persoane s-au înghesuit, vineri, la Bursa locurilor de muncă de la Piteşti, unde mulţi dintre cei prezenţi au relamat că agenţii AJOFM Argeş le-au reţinut carnetele de şomer, chemându-i la bursă pentru a le restitui.Cconducerea instituţiei spune că măsura este "legală şi binevenită".

Organizatorii bursei au cerut ajutorul jandarmilor pentru a ţine mulţimea în frâu.

"Suntem nervoşi pentru că mulţi dintre angajatori au întârziat o jumătate de oră şi suntem nemulţumiţi că ni s-au reţinut ilegal carnetele de şomer în ziua vizei, înapoierea acestora fiind condiţionată de prezenţa la această bursă. Este inadmisibil ce se întâmplă", a declarat unul dintre şomeri, citat de Mediafax.

Reprezentanţii AJOFM au recunoscut că această măsură este “legală şi binevenită”, fiind singura modalitate prin care îi pot determina pe oameni să fie interesaţi de găsirea unui loc de muncă.

"Nu este nicio condiţionare, măsura este legală şi binevenită, se aplică din 2006 şi alţi colegi de-ai mei din ţară o aplică. Sunt mulţi care vin la bursă, dar nu sunt interesaţi de locurile de muncă. Uite, am un croitor care are carnetul aici şi am 50 de locuri de muncă pentru croitori. Îl invit să îi dau repartiţie, nu să îi dau carnetul înapoi. Păi dacă avem loc de muncă, îi propunem şi refuză, trebuie aplicată legea şi ştiţi şi dumneavoastră ce măsuri trebuie luate. Repet, este o măsură legală, iar prin această măsură încercăm să-i aducem pe şomeri la bursa locurilor de muncă pentru a fi", a declarat directorul AJOFM Argeş, Iulian Nicolae.

De altfel, reprezentanţii AJOFM Argeş au organizat un punct special de restituire a carnetelor de şomaj, iar oamenii s-au prezentat în baza unor bilete de ordine, pentru a reintra în posesia documentelor.

La Bursa locurilor de muncă din Piteşti s-au prezentat 43 de agenţi economici cu 625 de posturi libere, 80 dintre acestea fiind destinate absolvenţilor de studii superioare.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Pitesti