Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Importanța distanțării sociale, explicată de BBC. Cum prevenim răspândirea COVID-19, atunci când suntem forțați de împrejurări să ieșim din casă (FOTO)

Importanța distanțării sociale, explicată de BBC. Cum prevenim răspândirea COVID-19, atunci când suntem forțați de împrejurări să ieșim din casă (FOTO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Mar 2020, 10:08
Foto: Pixabay Eveniment

Guvernul Regatului Unit a impus noi restricții pentru a limita răspândirea COVID-19. Magazinele cu produse non-esențiale s-au închis, dar la fel s-a întâmplat și cu librăriile, locurile de joacă sau spațiile de sport în aer liber.

În plus, locuitorii arhipelagului nu pot forma grupuri de peste două persoane. Cetățenilor britanici li s-a transmis să iasă din case doar pentru o plajă de restrânsă de motive: nevoia de hrană, interese de serviciu, tratament medical ce nu suportă amânare sau asistența persoanelor vârstnice, activități fizice individuale sau cu cel mult un alt membru al casei.

Astfel, pentru cei ce încă sunt nevoiți să-și părăsească domiciliul, BBC a creat o imagine care să sublinieze importanța distanțării sociale. Practic, oamenii sunt îndemnați să stea la o distanță de cel puțin doi metri unul de altul.

Distanțarea socială este importantă, pentru că noul coronavirus se răspândește atunci când o persoană împrăștie particule mici, cu tot cu virus, în aer. Ulterior, acestea pot fi inspirate, ba chiar te poți infecta dacă atingi o suprafață pe care au aterizat, iar mai apoi pui mâna pe față fără să te atingi.

Practic, cu cât oamenii petrec mai puțin timp împreună, cu atât există mai puține șanse ca acest lucru să se întâmple.

 

 

Citeşte mai multe despre:   COVID-19