Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment IMPRESIONANT: Pompierii şi Poliţia Locală din Braşov l-au SALVAT pe motanul Enzo (VIDEO, FOTO)

IMPRESIONANT: Pompierii şi Poliţia Locală din Braşov l-au SALVAT pe motanul Enzo (VIDEO, FOTO)

Un articol de: B1.ro - 09 Oct 2018, 19:16
Eveniment

Intervenţie spectaculoasă a pompierilor din Braşov, luni după amiază, după ce au fost solicitaţi printr-un apel la 112 să salveze un motan blocat pe un acoperiş. Lumea a urmărit cu sufletul la gură desfăşurarea impresionantă de forţe şi... omenie.

Motanul ajunsese pe acoperiş de vineri când, profitând de o fereastră deschisă la apartamentul în care locuia, la etajul 9, a plecat să exploreze lumea şi a căzut pe clădirea de la baza blocului său.

Stăpâna lui a constatat abia seara când a ajuns acasă că motanul - Enzo pe numele său - e de negăsit şi a dat alarma.

Căzuse de la et. IX pe clădire, apoi s-a ascuns. Îmi încolțise în minte ideea de a chema pompierii să ne ajute. Analizând locul, mi s-a părut că sub acoperiș e un grilaj și am zis că situația e destul de complicată. Să mai așteptăm. Poate iese singur, deși putea fi rănit.
Duminică. Am făcut rost de un număr de telefon și am sunat proprietarul sau administratorul clădirii, dar nu a răspuns nimeni - a povestit Claudia Bodoașcă, "mama lui Enzo", într-o postare pe Facebook.

Proprietara dar şi vecinii au reuşit luni dimineaţă să aibă acces la clădirea unde presupuneau că aterizaze Enzo, dar motanul a fost de negăsit. Abia după amiază Tudor Bodoașcă l-a zărit cocoţat pe vârful clădirii.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

"A fost momentul în care mi-am încercat norocul la 112", spune braşoveanca în postarea de mulţumire către salvatori.

Operaţiunea de "descocoţare" a lui Enzo nu a fost deloc simplă din cauza spaţiului strâmt dintre blocuri. Deşi pompierii au răspuns pozitiv apelului de salvare, a fost nevoie şi de intervenţia poliţiei locale care a venit pentru a ajuta la debarasarea unor maşini parcate în zonă.

Drumul spre Kenzo a fost apoi liber. Toată lumea l-a urmărit cu sufletul la gură pe pompierul care a urcat cu scara să îl recupereze pe bietul animal care nu mai mâncase de trei zile şi putea fi rănit. Intervenţia s-a încheiat cu bine şi în aplauzele celor prezenţi.

"Mă înclin. A fost o experiență umană deosebit de emoționantă cu pompierii din Brașov și Poliția Locală. Ambele echipe au dat dovadă de profesionalism, generozitate, empatie și multă răbdare. Unul dintre domnii pompieri nu a vrut să apară în fotografie. Au fost 4 oameni care ne-au făcut fericiți după câteva zile de căutări disperate. Vă mulțumesc! ❤ Aceasta este România mea", a încheiat "mama" lui Enzo mesajul de mulţumire postat pe Facebook.

 

Citeşte mai multe despre:   Braşov,   Enzo,   Claudia Bodoașcă
 
 
 
Loading...