Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Imunitatea în fața COVID-19 poate ține până la cinci luni. Un studiu arată că persoanele care au fost deja infectate sunt cu 83% mai puțin predispuse să se reinfecteze

Imunitatea în fața COVID-19 poate ține până la cinci luni. Un studiu arată că persoanele care au fost deja infectate sunt cu 83% mai puțin predispuse să se reinfecteze

Un articol de: Maria Zărnescu - 14 Ian 2021, 19:48
Imunitatea în fața COVID-19 poate ține până la cinci luni. Un studiu arată că persoanele care au fost deja infectate sunt cu 83% mai puțin predispuse să se reinfecteze Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Faptul că persoanele care s-au infectat deja cu SARS-CoV-2 devin imune în fața bolii este deja cunoscut, mai puțin știut este însă intervalul de timp în care ele nu pot face boala. Un studiu recent, realizat de Public Health England și publicat de BBC arată că majoritatea persoanelor care au avut COVID-19 își păstrează imunitatea pentru aproximativ cinci luni, iar șansele ca ele să contacteze virusul sunt mai mici cu 83%, comparativ cu cei care nu s-au infectat niciodată cu noul coronavirus.

 

Imunitatea la COVID-19 ar putea ține până la 5 luni

 

Mai multe studii au dovedit faptul că persoanele vindecate de COVID-19 prezintă anticorpi la boală, pentru o perioadă de timp, de aproximativ minim 3 luni.

Rezultatele cercetătorilor din Marea Britanie aduc însă vești încurajatoare pentru cei care au fost deja infectați cu noul coronavirus. Dar chiar și așa, cetățenii sunt sfătuiți să nu renunțe la măsurile sanitare de protecție, bazându-se doar pe faptul că deja s-au îmbolnăvit.

Potrivit studiului publicat de BBC, imunitatea la COVID-19 durează aproximativ 5 luni, un interval mai mare decât s-ar fi așteptat oamenii. Mai mult decât atât, persoanele care s-au vindecat au șanse cu 83% mai mici să contacteze iar SARS-CoV-2.

„Chiar dacă credeți că ați avut deja boala și sunteți protejat, puteți sta liniștiți pentru că este foarte puțin probabil să dezvoltați infecții severe, dar totuși, există riscul să vă infectați din nou și să transmiteți și altora boala”, a precizat profesorul Susan Kopkins, care a condus studiul din Marea Britanie.

 

Cum s-a realizat studiul din Marea Britanie

 Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Potrivit sursei citate, din iunie 2020 până în noiembrie 2020, aproape 21.000 de lucrători din domeniul sănătății, din Regatul Unit au fost testați periodic, atât pentru infecția cu SARS-CoV-2, cât și pentru anticorpii dezvoltați în urma bolii.

În această perioadă, un număr de 318 persoane care, probabil, nu au avut înainte COVID-19 s-au infectat cu noul coornavirus. Dintre cele 6.614 persoane care aveau anticorpi doar 44 s-au reinfectat, potrivit studiului, însemnând o rata de 83% împotriva infectării cu SARS-CoV-2.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   imunitate covid-19