Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment În 2014 s-a înregistrat cea mai caldă lună octombrie de la începutul măsurătorilor meteorologice pe Terra

În 2014 s-a înregistrat cea mai caldă lună octombrie de la începutul măsurătorilor meteorologice pe Terra

Un articol de: - 21 Noi 2014, 14:53
În 2014 s-a înregistrat cea mai caldă lună octombrie de la începutul măsurătorilor meteorologice pe Terra Eveniment
Octombrie, precum şi primele nouă luni ale acestui an au reprezentat, fiecare, cele mai calde luni înregistrate pe Terra de la debutul măsurătorilor de temperatură, în 1880, a anunţat, joi, agenţia americană National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), citată de AFP.

De asemenea, a fost cea de-a 38-a lună octombrie consecutivă pe parcursul căreia temperatura Globului a fost mai mare decât temperatura medie a secolului al XX-lea, atingând valoarea de 14,74 grade Celsius, precizează NOAA.

Pentru perioada ianuarie-octombrie 2014, temperatura medie combinată la suprafaţa oceanelor şi a uscatului a fost de 10,3 grade Celsius, depăşind astfel cu 1,05 grade Celsius media secolului trecut.

Totodată, octombrie 2014 a fost a treia lună consecutivă din acest an cu o temperatură record pe Glob şi a cincea din ultimele şase luni care au stabilit un astfel de record.